Familien Aabech fik sig lidt af et chok i maj. Kim Aabech var egentlig klar til at skulle spille en vigtig kamp mod Viborg for at undgå nedrykning, men så ringede hans telefon dagen inden. Det var lillebror Robin Aabech, der fortalte, at faderen Hans Aabech var blevet indlagt.

’Baronen’, som han blev kaldt, da han var en af Danmarks farligste angriber i 1970’erne, var blevet syg.

»Min far fik en blodprop i hjertet. Men det går bedre nu. Han er selvfølgelig stadig lidt ramt af det, og han er jo også ved at komme op i alderen. Men han er kommet over det. Han er helt okay nu. Han har lidt sværere ved at gå, og han bliver lidt hurtigere træt, men han har det bedre, og der er ikke nogen tegn på, at der skulle komme en ny,« fortæller Kim Aabech.

Kim Aabech gik direkte ind på Horsens-træner Bo Henriksens kontor og fortalte de kedelige nyheder. Og så kørte han mod København for at komme hjem til sin far. Kun for at blive modtaget af ’Baronen’ med en lettere skeptisk mine.

»Min far var faktisk lidt sur over, at jeg stod der, for han havde glædet sig til, at han skulle se mig på fjernsynet. Min far har altid fulgt mig meget med fodbolden, og han har også altid joket lidt med, at det sgu var det eneste, der holdt ham i live, at han kunne se mig spille fodbold. Nu har jeg heldigvis fået en søn, så nu har jeg sagt til ham, at han skal holde sig i live lidt endnu, så han kan se ham blive en god spiller,« siger Kim Aabech.

Hans Aabech lå på hospitalet i en uge, hvor han blev bedt om at holde sig i ro. Topscoreren i den bedste danske række i 1973 og 1980, dengang det hed 1. division var i sin aktive karriere både i udlandet og altså en profil i Danmark. Men efter blodproppen i hjertet kan der ikke længere være lige så meget fart på ’Baronen’

»Han skulle passe på, da han blev udskrevet og lægge sin livsstil lidt om,« siger sønnike Kim Aabech, der nu selv spiller i Hvidovre, hvor Hans Aabech var med til at vinde mesterskabet i 1973, da han blev topscorer med 27 mål i 22 kampe.

Og faderens sygdom og Kim Aabechs egen lille familie med kæreste og to børn var også det, der trak Kim Aabech væk fra tilbuddene fra Superligaen og 1. division, som primært kom fra jyske klubber.

»Det var helt sikkert også en af årsagerne til, at jeg gerne ville hjem til København. Familien er det vigtigste. Det finder man ud af, når man får børn. Det var dejligt, at jeg kunne komme hjem. Og så var det et drømmescenario, at det kunne blive et godt match med Hvidovre.«