Hun er blot 17 år, men er allerede skiftet til sin første udenlandske fodboldklub. For hos Dajan Hashemi er sigtekornet i den grad indstillet.

»Min ambition er klart at komme på A-landsholdet. Jeg håber lidt på at komme op lige efter U19-landsholdet, så om et års tid,« siger stortalentet til B.T. Sport.

I august skiftede Dajan Hashemi de velkendte rammer i Danmark og Ballerup-Skovlunde Fodbold ud med svenske Linköping FC. En klub, der sidste sæson opnåede store resultater, hvor de sluttede som nummer et i Damallsvenska, og en klub, som Dajan Hashemi mener, hun kan udvikle sig endnu mere i.

Det er dog ikke fordi, der ikke er fart på karrieren, for det knap 18-årige angrebstalent er allerede noteret for 17 kampe og 10 mål det danske U19-landshold. Inden da tørnede hun ud for både U17-og U16-landsholdene.

Dajan Hashemi (nr. 17) har indtil videre scoret 10 mål for det danske U19-landshold.
Dajan Hashemi (nr. 17) har indtil videre scoret 10 mål for det danske U19-landshold.
Vis mere

Og hun griner, da hun bliver spurgt, om hun er den nye Nadia Nadim. Egentlig tror hun bare, hun er ’den nye Dajan’, men hun kunne sagtens finde inspiration i den 30-årige landsholdsstjerne.

»Det kunne godt være. Jeg er den bedre Nadim,« siger Dajan Hashemi med et lille grin.

»Men sammenligningen er jo på en god måde, regner jeg med. Det er jo bare en cadeau til mig. Det betyder bare, jeg har gjort noget rigtigt og stadig gør det,« siger Dajan Hashemi.

Selvtilliden er ikke til at tage fejl af. Og den er vigtig at have, påpeger Dajan Hashemi, der i starten af opholdet hos Linköping har kæmpet med at få sin spilletilladelse.

»Jeg har masser af selvtillid. Det er meget vigtigt at have som fodboldspiller. Hvis man ikke havde selvtillid, ville man ikke turde gøre ting. Eller hvis man spiller en dårlig kamp, skal man kunne hive sig selv op ved at sige til sig selv, man er bedre end det,« siger Dajan Hashemi.

Selvom selvtilliden er der, er hun også meget bevidst om, at hun ikke bare får tingene serveret på et sølvfad i den svenske Linköping.

En klub, der satser meget på unge spillere, og som også har tre andre danskere i truppen – blandt andet landsholdsspillerne Maja Kildemoes og Johanna Rasmussen. Men også en klub, hvor niveauet er højt og kravene ligeså.

Der skal kæmpes for spilletiden, men konkurrenceelementet er med til at udvikle hende, forklarer hun. Dajan Hashemi er en af de få danske kvindelige spillere, der har skrevet under med en udenlandsk klub inden hun fyldte 18.

Noget, der betød, hun har måttet flytte fra familie og venner, men hun er blevet positivt overrasket i forhold til, hvordan det har været.

»Det var rigtig mærkeligt i starten, fordi man ikke rigtig havde nogen. Det er slet ikke så slemt. Jeg har det meget godt, hvor jeg er nu. Jeg frygtede, det ville være værre. Mange har det nok med at overvurdere, når man skal til udlandet. Sverige er jo ikke så langt fra Danmark,« siger Dajan Hashemi, der læser HF-enkeltfag online ved siden af fodbolden.

Sporten fylder dog meget, og drømmene er store hos det 17-årige stortalent.

»Min drøm er at komme til Frankrig og spille. Jeg ved jo ikke, om Linköping bliver klubben, jeg skal spille i for altid. Lige nu er ambitionerne at komme så langt som muligt i Champions League og så også at slutte af på toppen i rækken,« siger Dajan Hashemi, der heller ikke har svært ved at sætte ord på, hvorfor det var Linköping, der fik hendes underskrift.

Dajan Hashemi har allerede spillet mange kampe for U-landsholdene.
Dajan Hashemi har allerede spillet mange kampe for U-landsholdene.
Vis mere

»Jeg tænkte, det ville være et fint mellem-step for mig, inden jeg skulle videre i Europa. Også i forhold til sproget. De forstår, når jeg taler dansk og omvendt. Og så er det også en rigtig god klub for unge talenter. De satser meget på os, og ellers spiller de meget på de ting, jeg godt kan lide. Der er nogle præmisser, men man er også en fri fodboldspiller. Man får lov til at gøre det, man er god til,« siger Dajan Hashemi.

Erfaring, individuel træning og forbedrede spidskompetencer er de ting, den svenske klub kan give hende sportsligt.

Mange af spillerne er på landsholdet, og det er med til at hæve niveauet. Også for Dajan Hashemi, der ikke er bange for at sætte store ord på sine mål i det store billede.

»Jeg vil gerne blive så god som muligt. Og så nomineres til verdens bedste fodboldspiller. Selvfølgelig vil jeg gerne være verdens bedste,« siger Dajan Hashemi.