Dansk Fodbold Awards blev mandag aften afholdt i Forum Horsens. Prisuddelingen er arrangeret af DBU og Kanal 5. Her får Morten Bruun en ny guldmedalje : (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
Dansk Fodbold Awards blev mandag aften afholdt i Forum Horsens. Prisuddelingen er arrangeret af DBU og Kanal 5. Her får Morten Bruun en ny guldmedalje : (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Foto: Henning Bagger

(BT i Horsens): Den tidligere EM-vinder Morten Bruun måtte tage sig i at blive rørt. Mere rørt, end han selv troede, han ville blive. Men han troede egentlig ikke noget, for han vidste det slet ikke.

»Jeg blev rørt. Det kom helt bag på mig. Jeg synes, det var en dejlig tanke,« siger han til BT.

Den dejlige tanke? Et styks ny EM-guldmedalje anno 1992. Næsten da.

For da den tidligere EM-vinder 24. marts sidste år trådte ind på sin matrikel efter at have kommenteret Danmark-Island, fik han sig en slem overraskelse. En ubehagelig én af slagsen faktisk. Mens han havde passet jobbet som kommentator og ekspert på Discovery Networks, havde tyve ransaget hans hjem og stjålet nogle af Bruuns mest affektionsværdige medaljer fra karrieren – mest prominent guldmedaljen fra EM-triumfen i 1992.

Dansk Fodbold Award

Knap et år senere fik Bruun sig så endnu en overraskelse, men denne gang var der grund til at smile.

Under Dansk Fodbold Award-showet blev han overrasket af værten Carsten Bang, der pludselig medte en overraskelse på vej. UEFA (det europæiske fodboldforbund, red.) har re-produceret EM-guldmedaljen, så Bruun nu igen er indehaver af den. Omend det ikke er den originale.

Det var tidligere holdkammerat Johnny Mølby, der fik lov at overrække medaljen til en rørt Morten Bruun, der tidligere udtalte til BT, at DM-medaljen fra Silkeborgs mesterskab i 1994 havde en større affektionsværdi for ham.

Dansk Fodbold Award

»Jeg har aldrig hørt noget om den ægte medalje. Heller ikke Silkeborg-medaljerne. De er væk, og det har jeg også affundet mig med. Sådan er det heldigvis også. Det er ikke noget, jeg har tænkt på, men selvom det ikke var den helt rigtige medalje – DBU har jo ikke fremskaffet den, der lå hjemme ved mig – får jeg nu en medalje med en ekstra historie,« siger Bruun, der på grund af den manglende spilletid aldrig helt har følt sig EM-medaljen værdig.

»Man skal forstå det her med, at når jeg siger, at jeg aldrig har følt mig som europamester, skal folk ikke forveksle det med manglende taknemmelighed for at have været med. Den har jeg altid haft. Men når jeg møder Peter Schmeichel, så tænker jeg, at han er europamester, mens jeg bare var en del af truppen. På den måde har medaljen fra Silkeborg større værdi for mig, men jeg kan godt se det i et bredere perspektiv, at EM-triumfen er på helt andet niveau, og det er da også særligt at få den tilbage,« siger Bruun.

Morten Bruun fik sammen med Mogens Krogh, Peter Nielsen og Johnny Mølby ingen spilleminutter under EM-slutrunden i Sverige for 25 år siden. Men nu har de alle igen en medalje at glæde sig over.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.