Foto: JAVIER LIZON
Fodboldlegenden Eusebio er død. Hvor god en spiller var han egentlig? Fodboldeksperten Frits Ahlstrøm, der har været pressechef i UEFA og som har kendt portugiseren personligt, giver her et bud.

- Jeg regner Eusebio for at have været én af verdens bedste spillere nogensinde. I Top-25. På linie med storspillere som Franz Beckenbauer, Michael Laudrup og Johan Cruyff, siger Frits Ahlstrøm og tilføjer:

- Portugal haft haft mange fremragende spillere. Eusebio var bedre end Figo og på niveauet lige under Cristiano Ronaldo. Eusebio var en gennembrudsspiller. Til sammenligning er Ronaldo en bedre dribler.

Frits Ahlstrøm mødte ved flere lejligheder Eusebio og har kun godt at sige om ham.

- Han var både et ydmygt og elskeligt menneske. Og så havde han stor respekt for det, han i fodboldverdenen var og havde været en del af. Når vi i UEFA spurgte, om han havde lyst til at møde op til vores arrangementer, sagde han altid ja og kvitterede med en aktiv indsats, siger Frits Ahlstrøm.

Da Portugal var EM-værter i 2004, var Eusebio eksempelvis det portugisiske fodboldforbunds ambassadør. 

- Jeg mødte Eusebio for sidste gang i maj under Champions League-finalen på Wembley (i London, red.) mellem Bayern München og Borussia Dortmund. Dengang var han svækket af sygdom. Men han nød aftenen og havde det rart sammen med sine venner i den eksklusive "Champions of Champions"-klub, som han fortjent var medlem af, siger Frits Ahlstrøm.

Hvad mener du? Var Eusebio en af fodboldens helt store? Eller er bare et navn fra en svunden tid, som ikke kan sammenlignes med fodbolden i dag? Bland dig i debatten herunder:
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.