Christian Eriksen fandt ind i sin rolle og spillede en stor kamp for Danmark i testsejren over Island i torsdags. Og den offensive midtbanespiller er også nøglen, hvis Danmark skal have succes fremover - ikke mindst tirsdag aften mod Skotland.

Det er langt fra nogen hemmelighed, at Christian Eriksen havde svært ved at finde sin plads på landsholdet under den nu tidligere træner Morten Olsen. Der var langt imellem, at den 24-årige Tottenham-spiller spillede en god kamp i den rød-hvide trøje.

Men lysten og troen på egne landsholdsevner ser ud til at have blomstret op, efter norske Åge Hareide har sat sig i landstræner-sædet. Kampen mod Island beviste, at Christian Eriksen er yderst vigtig for det danske landshold.

Ifølge BTs fodboldkommentator, Søren Hanghøj Kristensen, bliver Christian Eriksen den mest interessante danske landsholdsspiller at følge i tirsdag aftens kamp mod Skotland.

»Christian Eriksen spillede en virkelig god kamp mod Island. Han havde den rolle, som Åge Hareide ønsker, han skal have. Han var kreatør og afsluttede selv. Alle de ting, som vi alle sammen gerne vil have, Christian gør på landsholdet, gjorde han,« forklarer han og fortsætter.

»Kan Christian Eriksen igen tage dirigentstokken ved at sætte spillet op og komme til afslutninger på samme måde som mod Island, så er holdet kommet virkelig, virkelig langt. Og så er Åge Hareide også lykkedes med noget af det, der var allermest vigtigt, da han blev ansat. Min tese er, at fungerer Christian Eriksen, så fungerer landsholdet også.«

Christian Eriksen er nøglespilleren for Danmark - og igen tirsdag aften mod Skotland.
Christian Eriksen er nøglespilleren for Danmark - og igen tirsdag aften mod Skotland. Foto: Lee Smith
Vis mere

Søren Hanghøj Kristensen mener, at skiftet til en ny landstræner helt sikkert har haft en positiv effekt på Christian Eriksen, som er manden, der skal sættes i scene på det danske hold.

»Angriberne skal strække banen for at gøre plads til ham, og de to 8’ere centralt skal skabe pladsen for ham. Spillerne rundt om ham er pinligt bevidste om, at de skal skabe plads til, at Christian kan være i rummet, som er imellem dem. Og det lykkedes mod Island. Spørgsmålet er, om han igen vil få frie tøjler til at styre spillet. Det bliver vildt interessant at se. Det er nøglen til succes, at han fungerer,« fortæller han.

»Spiller Christian Eriksen to gode landskampe i træk, så har vi en indikation på, at det måske ikke bare var en tilfældighed mod Island. Så har han fået en rolle, hvor han fungerer.«

Kampen på Hampden Park mellem Skotland og Danmark begynder tirsdag aften klokken 21. Danmarks startopstilling bliver efter alt at dømme denne:

Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen, Daniel Agger, Simon Kjær, Riza Durmisi, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen