Det store danske mandemagasin Euroman har traditionen tro kåret landets bedst klædte mand.

I år falder hæderen til en sportsmand, som giver stilmæssig baghjul til alle rockstjernerne, modefolkene, filmskuespillerne og restauratørerne og hvad man ellers plejer at kunne finde på listen af tjekkede typer.

Ifølge den stilbevidste magasin er det landsholdets egen midtbanekriger, Thomas Delaney, som har overstrålet samtlige danske mænd i den forgangne år, når det kommer til at være velkædt.

»Delaney tjener nok til at kunne tømme sin lokale Gucci-butik, men det der driver ham, og dribler ham ind på en førsteplads på årets liste over Danmarks bedst klædte mænd, er hans evne til at håndplukke og sammensætte et velbalanceret miks af nyt, gammelt, af sportselementer og skræddersyede sager. Velklædt og velspillet, Delaney!« skriver Euromans moderedaktør i begundelsen.

Se Thomas Delaney interviewe sin landsholdskollega Viktor Fischer om frisurer:

 

I magasinet, der er på gaden torsdag den 16. november, fortæller Werder Bremen-spilleren om sit forhold til tøj og mode. Her afslører han blandt andet, at han på nogle punkter har en ret vovet stil. Blandt andet vil den 26-årige midtbanespiller meget gerne have fingrene i en pelsjakke.

»Det skulle være sådan en stor kåbeagtig en, man binder på maven. Jeg ser ret mange kvinder have den, men jeg har ikke fundet en til mænd, for det skal heller ikke være for meget. Jeg er ikke ude og lede specifikt efter den, men måske falder jeg over den en dag,« siger Delaney, som også fortæller om et helt særligt stykke fodboldtøj, han har i sin garderobe med en særlig historie bag:

»Jeg har en Juventus-trøje, som jeg fik af Pirlo, da vi (FC København, red.) spillede 1-1 mod dem i Parken. Jeg bytter sjældent trøjer, fordi det faktisk er ret akavet. Men vi havde spillet en god kamp, og jeg stod alligevel og snakkede med ham efter kampen. Så spurgte jeg. Min svigerfar (Henrik Jensen, tidligere Brøndbyspiller- og træner, red.) har også spillet mod Juventus. Han har en gammel Juventus-trøje i en tung bomuldskvalitet. Hvis du rockede den på gaden i dag, ville du få en masse credit. Desværre er de nye trøjer blevet helt moderne og lette, men jeg giver den alligevel 20 år, så er den helt sikkert tilbage,« fortæller den tidligere FCK-anfører, som pryder forsiden af den nye udgave af Euroman.

Vi må krydse fingre for, at Thomas Delaney så ikke bliver ramt af 'Euroman-forbandelsen', som det er sket med en række andre danske sportsprofiler. En optælling af Metroxpress i 2015 har vist, at forside-ofre fra sportsverdenen ofte oplever et dyk i karrieren i perioden, efter de har været på forsiden af det prestigefyldte mandeblad.

Læs om den, indrømmet, uvidenskabelige, men dog ganske rammende 'Euroman-forbandelse'-afsløring her

I stedet må vi håbe, at hæderen kan give Delaney lidt ekstra pondus, når han sammen med sine danske landsholdskammerater skal i kamp om en VM-plads i aften mod Irland.

VM-skæbnekampen kan følges live på bt.dk kl. 20.45 i aften.