Efter en uinspireret og tam indsats tabte Danmark 0-2 i Nordirland, men ender stadig som gruppevinder.

Det er muligt, Kasper Hjulmand og spillerne hævdede, at der ikke ville mangle motivation mod Nordirland, selv om EM-kvalifikationen var i hus.

Kasper Schmeichel især havde ikke sin bedste landskamp, da han så noget tvivlsom ud på det første nordirske mål.

Den danske keeper forsøgte efter kampen at forklare, hvorfor han ikke fik reddet bolden ved det første mål. Her fortalte han, at der en gang imellem bare går mål ind, og det kan man ikke gøre noget ved.

Danmark lukkede derfor kvalifikationen med et skuffende 0-2-nederlag i Belfast mod et ellers lidet imponerende nordirsk mandskab.

Danmark var allerede sikret gruppens førsteplads, men indsatsen efterlader en skidt udgang på en i forvejen lunken kvalifikation.

Ja, Nordirland stod meget dybt og gav ikke meget plads at spille på. Og nej, plænen indbød ikke til hurtige, flade afleveringer, der kunne flå den grønne betonblok op. Men det har intet med de danske spilleres energi at gøre.

Hjulmand havde foretaget syv ændringer i forhold til kampen mod Slovenien, og kun ganske få af erstatningerne kan have scoret et par plusser i bogen.

Morten Hjulmand var med afstand bedst af de syv nye, men det sagde heller ikke meget.

Efter kun syv minutter måtte stolpen hjælpe Kasper Schmeichel, da Rasmus Nissen Kristensen fik headet en nordirer helt fri. Det var så til gengæld også eneste gang, hjemmeholdet var farlige i første halvleg.

Danmark sad helt og aldeles på kampen, men havde meget svært ved at skabe chancer. Joachim Andersen havde et udmærket hovedstød, men det var også tæt på alt i første halvleg.

De taknemmelige nordirske fans savnede ikke underholdning. De jublede over vellykkede defensive aktioner, og dem havde holdet rigeligt af.

Som i første halvleg fik hjemmeholdet også en stor chance tidligt i anden, men Eoin Toal headede tæt forbi det danske mål.

Denne gang formåede danskerne dog ikke at få kontrol over kampen. Fejlfrekvensen steg, og efter en times spil gik det galt.

Nordirerne kom afsted i en kontra, og selv den sikre sidste skanse Kasper Schmeichel viste svaghedstegn. Isaac Prices afslutning til kort hjørne var ikke umulig at stoppe, men den gled ind bag Schmeichel.

Det var Nordirlands blot ottende scoring i kvalifikationens ti kampe. Fem af de andre var faldet mod San Marino.

Yussuf Poulsen havde kort forinden erstattet en skadet Jesper Lindstrøm, og Kasper Hjulmand reagerede prompte på scoringen. Driftsikre Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Jannik Vestergaard blev sendt ind.

Samtidig gik han over i 3-5-2-formationen med wingbacks, men det var umuligt at puste nyt liv i det danske hold.

Endnu en nordirsk kontra overrumplede Danmark, og i fri position kunne Dion Charles stikke den sidste kniv ind på Danmark.

Nordirland fik point for blot tredje gang i kvalifikationsgruppen. De to andre gange var sejre over San Marino.

/ritzau/

Du  genopleve landskampen i LIVE-bloggen her: