Landsholdskonflikten var ikke til at mærke på de danske kvinder, der tirsdag vandt 1-6 i Ungarn. De ankom fokuserede til Alcufer Stadium i Györ i Ungarn, hvor Nadim, Harder og resten af truppen gik i omklædningsrummet til tonerne af Rasmus Seebach.

’Guderne skal vide, vi har kaldt hinanden lidt af hvert. Med et temperament som dit og mit, kan det nogle gange være svært’.

Det var de linjer, der som de første bragede gennem det danske omklædningsrum, da landsholdet stemplede ind på stadion i Györ.

Og det var vel meget symptomatisk for landsholdets situation, at det netop var dén sang, der var den første på holdets playliste. For den seneste tid har bølgerne gået højt mellem DBU og Spillerforeningen i kampen om en ny landsholdsaftale. Og dagen inden kampen var det ikke engang sikkert, at Danmarks bedste kvinder skulle rejse til Ungarn.

Men krisen blev afværget - i hvert fald lidt endnu. Forhandlingerne om den endelige aftale fortsætter nemlig, når der igen er dansk landjord under holdets fødder. I mellemtiden lod det danske landshold fødderne snakke.

»Det var rigtigt fedt at kunne spille igen. Det er det, vi allerhelst vil, så det var en flok vilde heste, der kom på banen rigtigt klar til at spille den her kamp. Den havde vi gået og glædet os til, og når vi gik glip af kampen mod Holland, så var der bare ekstra gejst til i dag,« sagde Stina Lykke efter kampen.

Det viste spillerne da også på banen. Danskerne dominerede fra start, hvor de kun i øjeblikke overlod spillet til de ungarske kvinder, anført af en storspillende Zsanett Jakabfi. For danskerne var Sanne Troelsgaard den helt store oplevelse med tre mål.

Præstationen på banen afspejlede da også et landshold, der var rigtigt tændt. For mens optakten langt fra var optimal, betød virakken udenfor banen, at holdet rykkede tættere sammen, forklarede Line Røddik.

»Da vi gik ind på banen, havde vi den følelse, at vi ville vise mere end noget andet, hvor klar vi var klar til den her kamp. Vi ville vise, at vi er det værd, som vi også mener, vi er. Samtidig ville vi også have lov at gå ind på banen og spille fodbold, for det er derfor vi er her. Og det er det, vi elsker. Vi vil hellere være derinde (banen, red.) end at sidde i forskellige mødelokaler. Så det (kampen, red.) var forløsningen på en intensiv uge,« sagde hun.

Selvom både holdet, såvel som den midlertidige landstræner Søren Randa-Boldt, var enige om, at optakten langt fra var optimal, så havde den alligevel en positiv indvirkning på præstationen.

»Hvis optakten har fået nogen betydning, så har det været en god betydning. For vi har stået sammen, og det synes jeg, at man kunne se på banen. Vi står bag hinanden, og det er det, der giver sådan et resultat her,« sagde Stina Lykke.

I ugen op til kampen har spillerne da heller ikke ligget brak. Truppen havde set videoklip af Ungarn, så de kunne forberede sig på deres spil, ligesom de har trænet uden Søren Randa-Boldt.

»Mark Strudal lavede en rigtigt god træning for os, hvor vi arbejdede på nogle kernepunkter, som vi kunne tage med ind til kampen. Selvfølgelig havde det været en bedre forberedelse at være sammen med vores træner, men når det nu var sådan, så gjorde vi det bedste, vi kunne,« forklarede den danske målmand.

Mens flere af spillerne har haft travlt med at finde vej frem og tilbage i forhandlingslokalerne, så har der været ét sted, hvor de har været fri fra landsholdskonflikten. Fodboldbanen. Og det har været rart for truppen at kunne slippe for al balladen.

»Vi har haft en masse ting, der brændte på, som vi gerne ville have ud. Og det har vi brugt fodbolden til. Det har faktisk været ret interessant, den måde vi er gået fra at sidde i et forhandlingslokale og være oppe på et højt stressniveau, til at have det skide godt sammen på træningsbanen. Hver gang vi kom ud på banen, så havde vi det skide godt, og nød det. Fodboldbanen har været vores fristed i alt det her,« sagde Line Røddik.

Hun er en af de mere rutinerede spillere i den danske trup. Og hun håber inderligt, at konflikten er løst, når landsholdet igen skal mødes forud for den vitale kamp mod Sverige. Stemningen i mixed zone efter kampen fortæller da også, at parterne er tæt på at mødes. Imens er Line Røddik glad for, at spillerne har håndteret konflikten.

»Jeg er så imponeret over, hvordan vi står sammen. Lige meget om vi er på eller udenfor banen, så står vi sammen. Vi er rykket tættere sammen i bussen, og jeg er sikker på, at vi har et sammenhold, der er stærkere end mange andre holds,« sagde hun.

Hun og resten af landsholdet kunne foruden sejren glæde sig over, at det nu ligner, at der snart falder en aftale på plads. Således var DBUs direktør Claus Bretton-Meyer opsat på at få forhandlingerne afsluttet.

»Der er ingen tvivl om, at vi skal sikre den bedst mulige aftale for begge parter, så der kommer ro på. Men vi skal ud af lokalerne og ind på banerne, så vi kan få spillet noget fodbold. Det er det, vi er her for,« sagde han efter kampen.