To et halvt år.

Så længe har Daniel Wass måttet vente, før han mandag aften igen fik lov til træde ind på banen i landsholdstrøjen. Og fra det første skridt ud på græstæppet i Parken var det en særdeles glad og overrasket Wass.

For da han efter 62 minutters spil kom på banen i stedet for Robert Skov, lød der et kæmpe jubelbrøl fra lægterne.

»Jeg vil gerne sige tak til fansene for en fantastisk modtagelse. Det var ikke noget, jeg havde set komme, men det er jeg selvfølgelig rigtig glad og stolt over,« fortæller han.

Daniel Wass var involveret i flere danske scoringer i 5-1-sejren over Georgien. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Daniel Wass var involveret i flere danske scoringer i 5-1-sejren over Georgien. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er dejligt, at jeg bliver klappet på banen, og de synger ens navn. Det er sådan noget, man lægger mærke til, og det giver et ekstra smil på læben.«

Og Valencia-danskeren havde da også al mulig grund til at finde tandpasta-smilet frem.

For efter en imponerende stærk sæson i det spanske fik han overført det gode spil til det landshold, han så længe ikke har været en del af.

I mandagens 5-1 sejr over Georgien var Daniel Wass særdeles god og leverede blandt andet to assists i en kamp, hvor danskerne dominerede fra start til slut.

»Jeg fik vist, hvem jeg er, og hvem jeg har udviklet mig til at være. Jeg er blevet en anden spiller, siden jeg var med sidst. Jeg fik vist den energi og det spil, jeg normalt kommer med, og det var dejligt;« fortæller han.

Daniel Wass blev for nyligt taget til nåde af landstræner Åge Hareide, efter han ikke har spillet en landskamp siden november 2016.

Det skyldes afbud fra danskeren af flere forskellige årsager, der førte til uenigheder med landstræneren.

Men alt det er nu lagt på hylden, og med Wass’ indhop mandag aften ligner det for alvor et comeback til det danske landshold.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg håber på, at det er et endegyldigt comeback. Jeg håber på at være med næste gang, og jeg er utrolig glad og stolt over at træde ind på banen igen.«

Dermed fik den danske midtbanemand sat et noget nær perfekt punktum for en sæson, hvor han med Valencia var med til at sikre dem adgang til Champions League i næste sæson, ligesom klubben gik hen og vandt den spanske pokalfinale over FC Barcelona.

Nu kan Daniel Wass og resten af det danske landshold gå på sommerferie, inden de næste kvalifikationskampe venter i september.

Med 5-1 sejren over Georgien har Danmark nu fem point efter tre kampe i EM-kvalifikationsgruppen.