Mikkel Damsgaard glemmer aldrig det skadeshelvede, han måtte gennemgå for halvandet år siden.

Den danske landsholdsspiller blev nemlig ramt af leddegigt i knæet i oktober 2021, og efter flere undersøgelser stod det klart, at der ventede danskeren et længere skadesforløb. Helt præcist 194 dage.

Og derfor var det da også noget af en nedslående melding, som han fik smækket i hovedet af de læger, der undersøgte ham.

Det fortæller Mikkel Damsgaard i et stort interview med sin klub, Brentford, på klubbens hjemmeside.

Foto: DAVID KLEIN
Vis mere

»Lægerne nævnte faktisk, at det potentielt kunne ende ud i et karrierestop. Risikoen for det var dog meget, meget lav,« siger offensivspilleren og fortsætter:

»Jeg var ung og frisk, og de var i stand til at hjælpe mig, så jeg var ikke så bekymret. Men det var da ret uheldigt.«

Danskeren måtte dog alligevel gennemgå et halvt års skadesforløb, før han i april sidste år kunne gøre comeback for Serie A-klubben Sampdoria.

Ventetiden havde i øvrigt føltes uendeligt lang, selv om både familie og venner forsøgte at hjælpe ham, så meget de kunne.

»Min kæreste, min familie og mine venner hjalp mig rigtig meget. Der var ikke noget, jeg kunne gøre, for det var ikke sådan, at jeg bare kunne gå i fitnesslokalet og arbejde hårdt for at få det hele til at gå over. Jeg var nødt til at vente og være tålmodig,« lyder det videre fra Damsgaard.

Den danske landsholdsspiller skiftede i sommer tilværelsen i det italienske ud med et nyt liv i London.

Her skrev han nemlig under på en femårig kontrakt med Premier League-klubben Brentford.