FC København har investeret massivt denne sommer, hvor de blandt andre har hentet paraguayaneren Federico Santander. Men Andreas Cornelius frygter ikke konkurrencen i front. Han koncentrerer sig kun om at komme sig over sin brækkede ankel, der gjorde ham ukampdygtig i april.

Genoptræningen er forløbet over al forventning. Allerede nu er den hærdebrede angriber tilbage på træningsbanen.

»Det går rigtig fint. Jeg er efterhånden med i det meste af træningen. Det er kun, når vi spiller til to mål, at jeg stadigvæk ikke er med. Men det hele er stadig meget kontrolleret, så jeg ikke laver noget dumt,« siger Andreas Cornelius, der tøver med at sætte en dato på sit comeback hos Løverne.

»Realistisk set burde jeg være klar til at spille efter landskamppausen i september. Men det kommer an på, hvordan foden reagerer. Men siden jeg for alvor begyndte at træne med mandag, har foden reageret fint, og jeg har ikke mærket noget til skaden.«

FC København har handlet stort ind i det nuværende transfervindue – blandt andre en direkte konkurrent til ’Corner’ i skikkelse af Federico Santander. Men det er ikke noget, der bekymrer Cornelius synderligt.

»Jeg er ikke så nervøs for konkurrencen. Jeg koncentrer mig om mig selv. Hvis jeg rammer mit topniveau, giver det lidt sig selv, synes jeg. Så længe jeg koncentrerer mig om at forbedre mig og holder fokus, så er jeg ikke nervøs,« lyder det selvsikkert fra Cornelius.

Han skal da heller ikke være nervøs for reaktionen fra sin manager Ståle Solbakken. Han roser nemlig Cornelius til skyerne.

»’Corner’ kan det hele. Han styrer det selv. Han er mentalt ekstremt stærk. Han har en smertetærskel, som andre kun kan drømme om. Han er jo lavet af granit. Det er tre en halv måned siden, at benet stod lige ud til siden, og så ser du, hvad han laver nu. Det er næsten et mirakel,« siger Ståle Solbakken inden han sammenligner ham med en svensk kult-legende.

»Han er jo lidt Dolph Lundgren. En mand, hvis smertetærskel ikke ser ud til at have en kobling mellem hovedet og resten af kroppen. Det kunne være, vi skulle overføre det fra ham til nogle af de andre spillere.«