Intertræner Antonio Conte taler nok en gang varmt om Eriksen, som han gerne vil have til at tro mere på sig selv.

De positive ord kommer efter en mærkværdig periode, hvor Eriksens skæbne i Inter syntes beseglet. Eriksen er til salg og har længe lignet en færdig mand hos Inter.

Men Conte har siden åbnet for en ny rolle til danskeren på midtbanen som playmaker. Og noget tyder på, at det kan bringe Eriksen tilbage i varmen.

Onsdag spillede den danske landsholdsspiller så fuld tid i 2-1-sejren over Fiorentina i Coppa Italia, og efter kampen var Conte positiv omkring Eriksen.

Eriksen spillede hele kampen mod Fiorentina, som endte i forlænget spilletid.
Eriksen spillede hele kampen mod Fiorentina, som endte i forlænget spilletid. Foto: Claudio Giovannini
Vis mere

»Vi vil inddrage ham så meget som muligt, og det betyder, at jeg skal træffe nogle valg. Jeg håber, at den kamp kommer til at hjælpe Eriksen med at tro mere på sig selv og blive skarpere,« siger Conte ifølge Gazetta dello Sport og fortsætter:

»Han har en meget positiv attitude og arbejder meget hårdt. Det har jeg sagt før. Vi var så heldige at kunne arbejde igennem i en uge efter jul. Jeg vil have, at han arbejder for at kunne passe i en ny rolle, fordi vi ikke har noget alternativ til Marcelo Brozovic.«

»Jeg har prøvet med Nicolo Barella mod Sassuolo. Han spillede godt, men han har ikke de nødvendige evner til den rolle. Han er aggressiv og kan lide at skubbe frem i banen. Sådan vil vi gerne fortsætte med Christian Eriksen (i den rolle, red.),« lyder det fra Conte.

De nye vinde, der blæser omkring Eriksen, kan også hænge sammen med, at Inter udkæmper en bitter strid med danskerens agent, Martin Schoots, hvilket kan komplicere et skifte i januars transfervindue.

Den hollandske agent har lagt sag an mod klubben, som han mener skylder ham 53 millioner kroner i forbindelse med danskerens skifte fra Tottenham til Inter i januar 2020.

Inter møder Juventus søndag i et kæmpe topopgør i Serie A.