Claus Nørgaard er færdig som træner i SønderjyskE.

Det oplyser klubben mandag, og samarbejdet er ophævet med øjeblikkelig virkning.

»Det har hele tiden været planen, at vi ville evaluere efter årets sidste kamp, og det har vi nu gjort. Konklusionen er fra vores side, at tiden er inde til at få friskt blod ind, og derfor har vi valgt at afbryde samarbejdet. Efteråret har ikke helt været, som vi havde håbet, og derfor går vi et intenst forår i møde, hvor en ny cheftræner forhåbentligt kan give os det afgørende løft,« siger sportschef Hans Jørgen Haysen til klubbens hjemmeside.

Udmeldingen kommer, efter Claus Nørgaard efter SønderjyskEs nederlag til F.C. København søndag aften meddelte, at han ikke forlænger sin kontrakt i den jyske klub. En kontrakt, der stod til at udløbe til sommer.

Claus Nørgaard under kampen mellem SønderjyskE og F.C. København.
Claus Nørgaard under kampen mellem SønderjyskE og F.C. København. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Kort sagt: Jeg har lyst til at prøve noget nyt og ønsker ikke at forlænge min kontrakt. Jeg har taget beslutningen henover nogen tid. Egentlig befinder jeg mig udmærket i Sønderjyske, hvor jeg synes, jeg har haft et par gode år,« sagde Claus Nørgaard til B.T. Sport.

Inden da havde han allerede breaket nyheden på tv efter at have fortalt klubbens sportsdirektør om sin beslutning lørdag. Søndag aften kom det også frem, at de to skulle have et møde mandag og drøfte, hvad der skulle ske.

»Vi vurderer tingene internt i morgen (mandag, red.), men jeg har naturligvis mine tanker og holdninger til det, der foregår. Som det ser ud lige nu, vil Claus også være Sønderjyske-træner i foråret,« sagde Hans Jørgen Haysen til B.T. Sport søndag aften.

Sådan bliver det dog ikke for Haderslev-klubben, der i efteråret blot har formået at skrabe 22 point sammen i 20 kampe i Superligaen.

Hans Jørgen Haysen fik lørdag aften beskeden om, at Claus Nørgaard ville stoppe senest til sommer.
Hans Jørgen Haysen fik lørdag aften beskeden om, at Claus Nørgaard ville stoppe senest til sommer. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det betyder, at den jyske klub overvintrer på 10. pladsen i den bedste danske række.

Claus Nørgaard blev cheftræner i SønderjyskE i januar 2017, og nu har Hans Jørgen Haysen altså fået noget at se til i sin juleferie.

Forventningen er, at der er en ny mand på plads til når spillerne møder ind efter vinterpausen den 7. januar 2019.

Hvad fremtiden bringer for Claus Nørgaard, vides endnu ikke. Men den nu tidligere SønderjyskE-træner oplyste selv søndag aften, at han havde fået nogle tilbud, som han var 'gået videre med'. Præcist hvad det betyder, ønskede han ikke at uddybe.