Corona-situationen kan betyde, at FC Midtjylland skal spille på neutral bane i Champions League-kvalifikationen.

Her skal man i anden runde på udebane møde enten Buducnost Podgorica eller Ludugorets fra henholdsvis Montenegro og Bulgarien. Netop de to lande kæmper i øjeblikket med corona-udbrud, og Udenrigsministeret fraråder i øjeblikket alle ikke-nødvendige rejser til de to lande.

Hos Midtjylland går man nu i gang med at finde ud af, hvad det konkret kommer til at betyde for klubben.

»Som jeg forstår det, er landene åbne for alle ikke-nødvendige rejser, så vi skal have fundet ud af, hvordan det her bliver kategoriseret,« siger sportschef Svend Graversen til B.T.

Grundet coronakrisen har Uefa valgt, at alle kvalfikationskampe i Europa League og Champions League afvikles over én kamp. Skulle der opstå situationer, hvor kampene ikke kan afvikles i den pågældende klubs hjemland, har forbundet besluttet, at kampene kan blive flyttet til en neutral bane.

Her har lande som Cypern, Grækenland, Ungarn og Polen meldt sig på banen som mulige arvtagere af kampene.

»Vi ved, det kan betyde, at vi ender på en neutral bane, og det er det, vi må have med i ligningen. Det er jo en situation, der ændrer sig konstant, så vi skal hele tiden have øjnene åbne,« lyder det fra Graversen om den specielle situation.

Uefa har lavet specifikke regler på området, og i værste tilfælde kan det betyde, at der er hold, der ender med at blive taberdømt. Forud for kampene vil Uefa offentliggøre en liste over de kendte rejserestriktioner, og her er det hjemmeholdets ansvar at sørge for, at alle informationer er kendte.

»Hvis en klub ikke informerer Uefa-administrationen to dage før den pågældende kamp om restriktioner, der adskiller sig fra Uefas liste, vil klubben blive holdt ansvarlig, og de vil blive taberdømt 0-3,« skriver man i de nye corona-regler.

Buducnost Podgorica og Ludugorets spiller mod hinanden 18. eller 19. august. Vinderen står efterfølgende over for FC Midtjylland 25. eller 26. august. Spørgsmålet er så bare hvor.