Det bliver en europæisk tur på anden klasse for FC København. For selvom københavnerne vandt 2-1 over Qarabag på hjemmebane, var det ikke nok til at få den store tur til Europas fineste adresser. Det ødelagde et udebanemål.

Ståle Solbakken sagde da også selv inden kampen, at hans nuværende FCK-hold er et Europa League-hold – og knap nok det. Men han og resten af københavnerne havde drømt om tur nummer to på det luksusskib, de kalder Champions League. Drømmen levede til det sidste minut, men FCK kunne ikke finde det vigtige tredje mål.

FC København dominerede relativt tungt i første halvleg efter den første håndfuld nervøse minutter, som mest blev brugt på at lægge lange bolde. Men så tog københavnerne fat på opgaven, der krævede mål.

Efter ti minutter var Pierre Bengtsson i et af sine mange offensive løb. Han sparkede et fladt indlæg ind foran mål, men Andrija Pavlovic med den varme venstrefod efter weekendens drømmemål fik ikke godt nok ram på en ellers potentielt stor chance.

Og på det efterfølgende hjørnespark kunne en velspillende Nicolai Boilesen have headet de danske mestre i front, hvis ikke han havde overplaceret den afslutning.

Men så var kampbilledet sat. Det skulle blive FCK, som sad på det meste i de første 45 minutter, selvom der gik lidt før den næste nævneværdige chance. Efter en halv times tid var Benjamin Verbic to gange i legehumør, og ved sin anden aktion fik han trukket sig fri i feltet til en afslutning. Den var dog lunken og lige til at skubbe til hjørnespark.

Men så dukkede han op. FC Københavns Federico Santander med de vigtige mål. For lige inden pausen fik han Parken til at buldre. Jan Gregus lagde en dødbold ind i feltet, og den sydamerikanske angriber havde fundet et par ekstra centimeter hals. Dem strakte han ud og snittede bolden i nettet til københavnsk 1-0-føring.

FC København kom anderledes afventende ud til anden halvleg, men fik alligevel den første mulighed. Parken appellerede højlydt for straffespark på Kasper Kusk, der så ud til at blive generet i skudøjeblikket men kort efter fik Jan Gregus muligheden. Hans skud blev rettet af til hjørne.

Og samme Gregus skulle også notere sig for et pænt frisparksforsøg kort efter. Det sneg sig en meter forbi mål.

Så fik Qarabag ellers muligheden efter 57 minutter. Et hårdt hovedstød blev rettet mod Robin Olsens mål, men dansksvenskeren diskede op med en forrygende refleksredning. Det samme kunne han ikke gøre seks minutter senere. Dino Ndlovu fik lov at få bolden helt frit i feltet, da Michael Lüftner slet ikke nåede frem, og så gav han FCK en mavepuster med målet til 1-1.

Tre minutter senere fik FC Købvenhavn så luft igen. Pustet ind af Andrija Pavlovic. Serberen steg til vejrs og pandede målet til 2-1 i nettet på Ankersens flotte oplæg. Så var der liv og håb igen! Men det ebbede ud, tiden gik og folk kiggede på klokken. Men de fik ikke det sidste mål. De fik ikke Champions League. Men der er stadig europæisk fodbold i hovedstaden i efteråret. Bare på anden klasse i Europa League.