Christian Eriksen var sidste mand ude af omklædningsrummet efter 5-1-sejren over Irland. Selvfølgelig. Hattrickhelten var med afstand dagens mand i skysovs, og alle ville have fat i ham, da VM-kvalifikationen var en realitet.

Og det gjaldt ikke kun journalister og fans. Også manager i Tottenham, Mauricio Pochettino, og holdkammeraterne overvældede efter kampen Christian Eriksen med lykønskninger. Men han var ikke sikker på, om stjerneangriberen Harry Kane var en af dem, der havde sendt en besked.

»Jeg har set en masse sms'er løbe ind på min telefon. Jeg så også en fra Mauricio. Jeg har set en fra Jesus, vores assistent. Jeg har set nogle få af dem, men jeg er ikke sikker på, om Harry har sendt én. Men Dier har sendt og nogle få af de andre gutter, men jeg ved ikke hvem, for der er så mange,« siger Christian Eriksen, der efter kampen ikke ville kalde sig selv for verdensstjerne.

»Det er op til jer, om I vil kalde mig for en verdensstjerne. Det har ikke noget med mig at gøre. Jeg kalder heller ikke mig selv en verdensstjerne. Det er, hvad folk gør udefra. Jeg er stadig Christian fra Middelfart, selv om jeg har lavet tre i dag. Så er jeg den samme,« forklarer Christian Eriksen, som allerede lørdag skal spille en ny storkamp mod Arsenal og derfor bliver i Irland natten over og ikke rejser med landsholdet hjem til København for at fejre triumfen.

»Jeg ved ikke, hvordan jeg skal fejre det her. Jeg er på hotel, og jeg ved ikke, om der skal ske noget. Jeg tager tilbage til Tottenham i morgen, og der er derby på lørdag, men lige nu tænker jeg sgu ikke så meget på det for at være ærlig,« lyder det fra tremålshelten, som snildt kunne have scoret det fjerde, hvis han ikke havde givet straffesparket til Nicklas Bendtner.

»Han tiggede og bad, som jeg ved ikke hvad. Det var helt vildt. Nu havde jeg lavet tre, og der var ikke nogen fare på færde, og du kunne se, hvor meget han gerne ville score et mål. Det er vigtigt for alle angribere,« siger han storsindet og analyserer sin egen præstation med disse simple ord:

»Tre mål, og vi ryger til VM. Så det var en rigtig fin dag på kontoret.«

Det var mere end det selvfølgelig. Christian Eriksen fløj rundt i kontorlokalet. Og det bemærkede flere store profiler i Tottenham.

GENOPLEV KAMPEN I LIVE-BLOGGEN HERUNDER: