Den danske fodboldangriber Nicklas Bendtner skifter til den norske klub Rosenborg på en treårig aftale.

Det skriver Rosenborg på sin hjemmeside.

»Det er en fantastisk signing for os og norsk fodbold. At få sådan en profil til Rosenborg og Eliteserien skal vi være meget stolte af,« siger Rosenborgs træner, Kåre Ingebrigtsen til Rosenborgs hjemmeside.

»Alle ved, at vi har jagtet en angriber længe, og vi har fundet den angriber, vi har ledt efter. Han vil passe perfekt til vores 4-3-3 formation,« uddyber han.

Nicklas Bendtner selv er meget tilfreds med skiftet, der forhåbentlig kan skaffe den danske angriber længe ønsket spilletid - noget han ikke har haft i adskillige sæsoner, hvilket har kostet ham en fast plads på det danske landshold.

»Jeg er ikke ekspert i norsk fodbold, men jeg ved, at Rosenborg er indbegrebet af en stabil klub, som får det bedste ud af sine spillere. Den slags stabilitet har jeg savnet siden min tid i Arsenal, og nu får vi at se, om jeg kan genoplive det,« siger Bendtner i en udtalelse til Rosenborgs hjemmeside.

Og Bendtner erklærer, at han fortsat har sult på fodbold, noget mange eksperter har sået tvivl om:

»Jeg kan kun love en ting, jeg er stadig sulten på fodbold, stadig sulten på at score mål,« siger Bendtner.

Igennem en årrække har den danske stjerne haft svært ved at finde fast spilletid. Det førte til et skifte til den næstbedste engelske fodboldrække og Nottingham Forest. Men også her er spilletiden udeblevet.

Det fik for et par uger siden den tidligere landsholdsspiller og nuværrende klummeskribent hos BT Morten Bruun til at gå ud med en gedigen opsang til Nicklas Bendtner.

»Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige om Nicklas Bendtner. Han er så langt væk fra, hvad jeg beskæftiger mig, at jeg er holdt op med at tjekke op på ham. I virkeligheden er det imponerende, at pressen bliver ved med at lave historier om ham, men jeg er da med på, at det skyldes, at han har en profil snarere end godt fodboldspil. Jeg er helt holdt op med at følge med i, hvad han laver og skænker ham faktisk ikke en tanke,« sagde Morten Bruun, der ikke mente, at danske klubber ville være interesserede i at købe Bendtner:

»Jeg tror ikke, at der er nogen dansk klub, der vil tage Nicklas Bendtner. Jeg tror ikke, at man vil binde an på det,« lød det fra Morten Bruun.