Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nickals Bendtner måtte søndag aften udgå af Rosenborgs kamp i Eliteserien mod Brann med tårer i øjnene. Var det drømmen om VM, der brast?

Klubbens fysioterapeut Haakon Schwabe tør ikke love noget.

»Det virker som en muskelskade,« siger han i en video, som Rosenborg har lagt op på sin Twitter-profil.

»Varigheden på sådanne ting tager man ofte dagen efter. Han kan absolut nå VM, men det bliver en kamp mod tiden. Det bliver tæt,« lyder vurderingen fra Schwabe som fortsætter.

»Normalt tager denne slags skader 2-3 uger, men da han ikke har haft en lignende skade før, er det svært at fastslå, hvor lang tid han er ude.«

Bendtner gik efter sin udskiftning direkte i omklædningsrummet. Få minutter senere var han tilbage på Rosenborgs bænk, og her sad og stirrede tomt ud i luften med tårefyldte øjne.

Parakdoksalt nok opstod skaden netop, som han fik en scoring til 2-2 fejlagtigt annulleret, og det fik træner Kåre Ingebrigtsen til at komme med denne kommentar:

»Måske var han trist fordi, han blev frataget et fantastisk mål. Alle kunne se det. Det er det, som er chokerende. Det er en god dommertrio. At begå så grove fejl ligner dem ikke,« siger han til Eurosport.

Danmark spiller første kamp ved VM 16. juni mod Peru. Det giver Nicklas Bendtner lige godt tre uger til at blive klar. På trods af skaden er han nemlig fortsat en del af den bruttotrup, som Åge Hareide umiddelbart efter Rosenborgs kamp barberede ned til 27 mand.

Som BT tidligere søndag aften kunne afsløre er Riza Dumisi, Pierre-Emile Højbjerg, Jesper Hansen og Kenneth Zohore siet fra, ligesom heller ikke Daniel Wass, Nicolai Boilesen, Robert Skov og Mathias Jensen længere er en del af landsholdet. De har dog alle fået besked på at holde sig klar, hvis der skulle komme skader inden 4. juni, hvor den endelig trup skal udtages.

Bendtner rejser mandag morgen til Danmark, hvor det er forventningen af DBU's lægestab vil scanne ham, så man kan vurdere skadens omfang.

Andre læser også