Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Niels Nilsen stopper som træner for det danske kvindelandshold per dags dato.

Egentlig havde han kontrakt til og med januar 2018, men den gælder altså ikke mere. For landstræneren er i dag blevet enig med DBU om at stoppe samarbejdet, lyder det i en meddelelse på forbundets hjemmeside.

Nils Nielsen har været træner for det danske kvindelandshold i fire år. Det hold, som han i år førte til en sølvmedalje ved EM i kvindefodbold. Noget der gjorde, at både han og holdet blev hyldet i både Jylland og København ved hjemkomsten. Men nu er det slut.

»Jeg er utrolig stolt over at have arbejdet med kvindelandsholdet de seneste fire år. Ovenpå en succesfuld kvalifikation og en fantastisk præstation ved EM er der åbnet for gode muligheder for at rykke endnu mere på udviklingen af kvindefodbolden i Danmark – ikke kun i landsholdsregi, men overordnet set. Det kalder på nye øjne og kræfter,« siger Nils Nielsen.

Hos DBU sender de en stor tak til - den nu tidligere - landstræner. For han har ikke blot stået i spidsen for kvindelandsholdet, han har også gjort en forskel for kvindefodbold generelt, lyder det.

»Nils har gennem årene været foregangsmand på flere store projekter, der har været med til at udvikle kvindefodbolden. Projekter som Høje Målvogtere og den særlige A-træner-uddannelse for kvinder har givet grobund for flere kvinder og piger i fodbolden – både på og uden for banen. Målsætningen for Nils’ arbejde er i sandhed nået – endda hurtigere og med mere succes, end de fleste havde kunnet forestille sig. Vi skylder Nils en kæmpe tak for indsatsen med kvindefodbold og ønsker ham alt held og lykke i fremtiden,« siger Kim Hallberg, der er elitechef i DBU.

 
Danmarks kvindelandshold tabte EM-finalen 4-2 til Holland efter en begivenhedsrig fodboldkamp.
Vis mere

Nils Nielsen overtog tøjlerne til kvindelandsholdet tilbage i september 2013, og før det var han træner for U18-herrelandsholdet. Den 45-årige træner ved ikke, hvad han skal nu.

Mulighederne er mange, og han vil ikke låse sig fast på noget.

»Jeg glæder mig til en ny udfordring. Jeg er åben over for de nye projekter, der dukker op i fremtiden – om det er inden for herre- eller kvindefodbolden. Jeg skal finde lige præcist det projekt, som kan tænde glæden i mig – så ved jeg, at det er det rette,« siger Nils Nielsen.

U19-kvindelandstræner Søren Randa-Boldt bliver midlertidig træner for det danske kvindelandshold, indtil den rigtige kandidat til jobbet er fundet, skriver DBU.

 

Andre læser også