Jerome Boateng er ikke tysk landsholdsspiller. I hvert fald ikke til de kommende landskampe mod Rusland og Holland.

Det blev bekræftet fredag af Bayern München-træner Niko Kovac.

Endnu er det tyske landshold ikke blevet officielt udtaget, men Bayern-træneren kunne altså på et pressemøde fredag breake nyheden om, at Jerome Boateng ikke kommer til at være blandt Joachim Löws udvalgte.

»Det er landstrænerens beslutning. Men det betyder ikke, at han ikke kan komme tilbage på landsholdet i fremtiden,« siger Niko Kovac på et pressemøde ifølge tyske Sky.

Boateng. Vis mere

Der er intet der tyder på, at Jerome Boateng er blevet skadet. Den tyske stopper var med i Bayern Münchens Champions League-kamp i midtugen mod AEK Athen.

Derudover spiller Bayern München en vigtig kamp i Bundesligaen lørdag, hvor man gæster det nuværende tophold, Dortmund. Og her er Boateng i hvert fald med.

»Han har chancen nu her for at træne med os. Han spillede godt i vores seneste kamp, og derfor tror jeg ikke, at vi har set slutningen på Jeromes landsholdskarriere,« siger Niko Kovac.

På det tyske fodboldforbunds hjemmeside har Joachim Löw svaret på spørgsmål om, hvorfor han har fravalgt Boateng - og Barcelona-keeper Marc-André Ter Stegen - til den kommende landsholdstrup.

Jerome Boateng og Joachim Löw. Vis mere

Mens Ter Stegen døjer med lidt mindre problemer med sin skulder, er Löw af den overbevisning, at Boateng kunne have brug for en pause.

»Jeg har talt med Jerome Boateng. Jeg er overbevist om, at han også nyder en pause lige nu. Jeg har sagt til ham, at vi også har mange andre alternativer på hans position, specielt yngre spillere. Selvfølgelig skal de bevise, at de kan nå Jeromes niveau,« siger Joachim Löw til dfb.de.

Jerome Boateng har spillet 76 landskampe, og gennem de seneste år har han ageret sikkert stopperpar med kollegaen Mats Hummels i tyskernes centrale forsvar.

Boateng var med det tyske landsholds under VM i Rusland i sommer, hvor man dog floppede fælt og ikke gik videre fra puljen. Og i Tysklands seneste landskampe var Boateng også udtaget og spillede i den ene af kampene, mens han var skadet i den næste.