En mand opførte sig ifølge politiet truende, da han fandt vej til det svenske landsholds træning.

Politiet i Sverige har pågrebet en mand, som onsdag trængte ind på fodboldstadionet Friends Arena, hvor landsholdet trænede.

Det oplyser Det Svenske Fodboldforbunds sikkerhedsansvarlige, Martin Fredman, ifølge Aftonbladet.

- Det er en person, som har en afvigende opførsel og opfører sig en anelse truende, siger han ifølge det svenske medie.

Foto: 10510 Elvira Knudsen/TT
Vis mere

Manden er angiveligt omkring 60 år og er i forvejen kendt af politiet. Ifølge Aftonbladet er han tidligere blevet dømt for ulovlig indtrængen og vold mod tjenestemænd.

Han medbragte nogle tasker, der potentielt kunne udgøre en fare, og havde ikke noget at gøre på stadion ifølge politiets pressetalsmand Daniel Wikdahl.

- Det lykkedes manden at trænge rigtig langt ind i arenaen, til trods for at han ikke skulle være der. Manden har sagt nogle ting, som har fået os til at reagere, siger han.

Politiet er talstærkt til stede på nationalarenaen og mener nu at have situationen under kontrol. Martin Fredman kan ikke specificere, hvilke genstande politiet er gået i gang med at undersøge nærmere. Men en undersøgelse er sat i gang.

Adspurgt hvilke slags trusler, der er tale om, siger sikkerhedschefen:

- Det er også lidt uklart. Der er en form for religiøst tegn, som forstærker den afvigende opførsel, lyder det.

Indtil videre er en planlagt interviewzone med spillerne blevet udsat på ubestemt tid.

- Mod slutningen af træningen fik vi at vide, at der var sket noget. Vi har gjort, som vi plejer efter træning, spillerne har strakt ud, badet og spist, så det er ret udramatisk, selv om det, der sker, er dramatisk i sig selv. Vi har tillid til dem, der arbejder med det, siger landstræner Janne Andersson ifølge Aftonbladet.

Sverige står ligesom Danmark over for at tage hul på kvalifikationen til næste års EM-slutrunde i Tyskland.

Fredag indleder svenskerne deres kvalifikation hjemme mod Belgien på Friends Arena, mens Aserbajdsjan kommer på besøg tre dage senere.

/ritzau/