Den russiske rigmand Alisher Usmanov agter at overtage styringen i Arsenal. Han har budt 8,65 milliarder kroner for at købe klubbens største aktieejer ud.

Usmanov, som har tjent sin formue i metal-industrien, ejer i forvejen 30 procent af aktierne i den traditionsrige London-storklub. Ifølge Financial Times har han i sidste måned givet et købstilbud til Arsenal-storaktionær Stan Kroenke for at købe hans aktieandel, som udgør 67 procent.

Amerikanske Stan Kroenke har endnu ikke svaret på russerens købsforespørgsel.

»For to uger siden troede jeg, at det var realistisk, at det kunne ske. Men nu er jeg ikke så sikker længere,« siger en kilde, som er ’tæt på processen’, ifølge Financial Times.

Avisen beskriver Usmanovs offensiv som en yderligere cementering af den uro, der er i klubben oven på en skuffende sæson.

I de sidste mange sæsoner har Arsenal kæmpet hårdt, men forgæves i guldkampen i den stjernespækkede liga. Det er 13 år siden, at klubben med manager Arsens Wenger i spidsen sidst vandt det engelske mesterskab. The Gunners er dog endt i top-4 siden 2000.

Arsene Wenger er en presset manager i Arsenal. Vis mere

I denne sæson er det dog tvivlsomt, om holdet kan overhale Liverpool og Manchester City, som ligger på 3.- og 4.-pladsen.

Misser Arsenal Champions League-deltagelsen, vil det betyde mistede indtægter på omkring 500 millioner kroner.

De skuffende resultater i de senere år har skabt vrede blandt grupper af Arsenal-fans, som vil have Wenger erstattet på managerposten.

Alisher Usmanov har dog i et opsigtsvækkende interview med Bloomberg i april givet udtryk for, at skylden ikke udelukkende skal placeres hos Arsene Wenger, men at det er klubbens bestyrelse med Stan Kroenke i spidsen, som har svigtet.

Arsenal-ejer Stan Kroenke kan være på vej ud af klubben. Vis mere

Usmanov, som er udelukket fra bestyrelsen, er bekymret over Kroenkes manglende investeringer i klubben, skriver Financial Times.

Det er efterhånden 13 år siden, at Roman Abramovitch indtog Premier League med sine russiske oliemilliarder, som han kastede efter Chelsea, og dermed dannede præcedens for en tendens, vi har set i disse moderne fodboldtider med udenladnske rigmænd, der køber Europas storklubber.

Usmanov har været aktieejer i Arsenal siden 2007.