Det danske fodboldlandshold spiller skuffende 1-1 mod Irland i EM-kvalifikationskampen i Parken. Pierre-Emile Højbjerg sørgede for den danske føring, som blev smidt væk med fem minutter igen.

Dermed endte det som en mindre katastrofe for Danmark - både spille- og resultatmæssigt.

Åge Hareides mandskab formåede slet ikke at spille uden om de hårdt kæmpende irere i en ny tam indsats af flere af Danmarks offensive spillere, hvor kun Yussuf Poulsen for alvor kunne være sin indsats bekendt.

Den forløsende scoring kom dog med et kvarter tilbage af kampen via indskiftede Pierre Emile Højbjergs hovedsstødsmål, men den føring kunne Simon Kjær og co. ikke holde fast i.

Nu står Danmark med blot to point efter to kampe i EM-kvalgruppen. Og så er der pludselig langt til EM på hjemmebane næste sommer.

De danske og irske spillere kender hinanden særdeles godt. Fredagens kamp var den femte imellem holdene siden november 2017, og tre af de fire foregående opgør var endt 0-0.

De kedelige cifre var længe en mulighed, men efterhånden blev de danske chancer så store, at et mål syntes uundgåeligt.

I de første 75 minutter fik både de mange danske fans i Parken og landstræner Åge Hareide flere gange lov til at slå frustreret ud med armene efter misbrugte dansker chancer.

Danmarks Christian Eriksen under EM-kvalifikationkampen mellem Danmark - Irland i Telia Parken, fredag den 7 juni 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe

De havde været vidner til en første halvleg, hvor Danmark var bedst og havde flere kvalificerede afslutninger.

Både Christian Eriksen og Martin Braithwaite fik således sat målmand Darren Randolph på arbejde i kampens første kvarter, men målmanden havde kontrol over skuddene.

Kasper Schmeichel fik vist, at han også var klar. Midt i første halvleg blev et indlæg rettet af, og Schmeichel reagerede hurtigt og parerede bolden, inden han kastede sig ned over den.

Siden det seneste møde med Irland i november sidste år har irerne skiftet landstræner fra Martin O'Neill til Mick McCarthy.

Irerne virkede mere offensive end i tidligere møder med Danmark. Det gav til gengæld danskerne mulighed for at finde et hul mellem Irlands forsvar og midtbane, hvilket skete flere gange i første halvleg.

Det lykkedes dog ikke at forvalte de ellers gode situationer til at skabe store chancer.

Otte minutter inde i anden halvleg skulle der så lidt småspil til, før Danmark fik sin største chance.

Nicolai Jørgensen prikkede Yussuf Poulsen fri, og med hurtige fødder og et klogt træk var han helt alene med Darren Randolph midt i feltet, men målmanden blev den store i duellen og reddede bolden til hjørne.

Pierre-Emile Højbjerg har scoret til 1-0 i EM kvalifikationskampen mellem Danmark-Irland i Telia Parken, fredag den 7 juni 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019) Foto: Liselotte Sabroe

Minuttet efter var James McClean tæt på i den anden ende.

I det hele taget var de første 20 minutter af anden halvleg kampens mest livlige periode

Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite havde således også store muligheder. Jørgensen skød over, mens Braithwaite gled i afslutningsøjeblikket til stor frustration for Åge Hareide på bænken.

I et forsøg på at bryde dødvandet på måltavlen sendte Hareide først Kasper Dolberg og siden Pierre-Emile Højbjerg på banen.

Det viste sig at være en klog disposition, da Højbjerg pandede Danmark i front på Jens Stryger Larsens indlæg efter mindre end fire minutter på banen.

Kursen mod en vigtig hjemmesejr var sat med Højbjergs tredje landsholdsmål, og festen livede op i Parken indtil det 85. minut.

Her fik danskerne sig nemlig en lussing, da forsvarsspilleren Shane Duffy var gået med frem på et frispark. Han steg til vejrs og headede Irland på 1-1 på en af irernes få chancer i kampen.

Til sidst kunne gæsterne være løbet med det hele, men Kasper Schmeichel hev en fodparade frem, da James McClean pludselig var fri bagest i feltet.