Chelsea har 35 spillere på kontrakt, som ikke spiller i Chelsea. I stedet er spillerne blevet sat på græs i alle mulige klubber spredt over Europa og resten af England. Og hvis London-klubben skulle sælge de udlånte spillere i morgen, så ville det være en dansker, der ville være den dyreste.

Det vurderer avisen Daily Mail, som har en lavet en gennemgående analyse af Chelseas store låneforretning. Hele 32 millioner pund (275 mio. kr.) estimeres 20-årige Andreas Christensen at kunne indbringe i en transfer.

Men det bliver næppe aktuelt. Andreas Christensens far og rådgiver Sten Christensen har fastslået, at Chelsea insisterer på at hente den unge midterforsvarer hjem til London, når den toårige lejekontrakt med tyske Borussia Mönchengladbach udløber til sommer. Tyskerne har ellers meget gerne villet sikre sig danskeren på en permanent aftale, men det har Chelsea ikke været parate til.

Så bliver det til gengæld interessant at se, om 'AC' er lige så sikker på at starte inde hver gang, når han vender tilbage til Chelsea, som han har været, mens han har spillet i Bundesligaen.

Andreas Chrsitensen er i øvrigt i prominent selskab på listen over Chelseas udlånte spillere. Her er de spillere, som Daily Mail vurderer, ville kunne indbringe mest, hvis lejemålet ender med et salg. Nuværende klub nævnt i parentes:

1. Andreas Christensen, 32 mio. pund (Mönchengladbach)
2. Juan Cuadrado, 23 mio. pund (Juventus)
3. Tammy Abraham, 12 mio. pund (Bristol City)
4. Bertrand Traoré, 10 mio. pund (Ajax)
5. Loïc Remy (Crystal Palace), Tomas Kalas (Fulham), Baba Rahman (Schalke 04), Marco van Ginkel (PSV Eindhoven), alle 8 mio pund

I den modsatte ende af skalaen finder man målmanden Nathan Baxter, som lige nu spiller for Solihull Moors, og forsvareren Dion Conroy, der spiller i Aldershot. Begge forventes at kunne indbring 350.000 pund ved et salg.

I alt vurderes det, at Chelseas 35 lejesvende ville kunne indbringe 175,2 millioner pund (1,5 mia. kr.) ved et salg.

Chelsea er far mange sider blevet kritiseret for deres omfattende låneforretning, som i nogle tilfælde munder ud i et salg. Samtidig er der også en del af spillerne, som har beklaget sig over, at de bliver rundt omkring på det europæiske kontinent i jagten på spilletid og nye udfordringer.

 

 

 

Andre læser også