Chelsea måtte nøjes med uafgjort hjemme mod Burnley og mister dyrebare point i Premier League-topstrid.

Chelsea led mandag et overraskende pointtab i jagten på en top-4-placering i Premier League, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

Med danske Andreas Christensen i midterforsvaret i hele opgøret måtte Chelsea nøjes med 2-2 på hjemmebane mod Burnley, der ligger nummer 15 i ligaen.

London-klubben Chelsea avancerer godt nok til fjerdepladsen med 67 point for 35 kampe, men Arsenal og Manchester United følger lige efter med henholdsvis 66 og 64 point, og de to konkurrenter har spillet en kamp færre.

Chelsea stillede op som storfavorit, men allerede efter syv minutter fik Burnley signaleret, at holdet havde i sinde at spille sin chance.

Et hjørnespark blev i første omgang clearet, men i straffesparksfeltets bue stod Jeff Hendrick klar, og han helflugtede udeholdet i front.

Men bare seks minutter senere havde Chelsea vendt chokstarten og 0-1 til føring på 2-1.

Efter 11 minutter lavede Eden Hazard lækkerier ved baglinjen, og til sidst fandt han i det overbefolkede felt N'Golo Kante, der sendte bolden ind i nettaget midt i målet.

Chelsea udnyttede momentum bare to minutter senere. Lejeangriberen Gonzalo Higuain fik chancen fra en lidt spids vinkel i feltet og kanonerede bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Så skulle man tro, at kampen ville forme sig som forventet, men midtvejs i første halvleg slog Burnley igen til på en dødbold.

Et frispark blev servet ind i Chelsea-feltet, hvor to Burnley-hoveder forlængede indlægget, så Ashley Barnes helt udækket ved den ene stolpe kunne udligne til 2-2.

Chelsea havde markant mere boldbesiddelse end sin modstander og skabte også flest muligheder, men Burnley kom også til en god chance i anden halvlegs første del.

Hjemmeholdets pres blev intensiveret i kampens sidste del, men det lykkedes for Burnley at holde stand, og Chelsea fik ikke skabt tilstrækkeligt med helt store muligheder.