Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Andreas Christensen fik søndag debut i Chelseas mesterskabsfest, og der er mere i vente for den danske U21-landsholdsspiller.

Ifølge engelske pressekilder med indsigt i den store London-klub vil ’The Blues’ tilbyde danskeren en ny kontrakt helt frem til sommeren 2020. Altså en kontraktforlængelse af fem års varighed. Så stor tiltro har José Mourinho og Chelseas sportslige ledelse til det danske stortalent, hvilket er ganske imponerende i betragtning af, hvor få spillere der kommer fra klubbens eget akademi frem til førsteholdet.

Alt tyder dog på, at Andreas Christensen må væbne sig med tålmodighed, før han for alvor kan byde ind på en plads i startopstillingen.

For BT erfarer, at det ligner, at vejen kommer til at gå via en ’læreplads’. Hollandske Vitesse er inde i billedet, men ifølge BTs oplysninger peger pilen på, at Andreas Christensen udlejes til tyske Borussia Mönchengladbach. De to klubber har i forvejen et samarbejde omkring belgiske Thorgan Hazard, og klubben, der sluttede som nummer tre i Bundesligaen og dermed skal spille Champions League i næste sæson, fremstår som en af Europas bedste klubber ud i talentudvikling.

Ifølge BTs tyske pressekilder er Andreas Christensen i spil som afløser for den tyske verdensmester Christoph Kramer, der skal tilbage til Bayer Leverkusen efter endt udlån. Og danskeren er en type, som tyskerne har et godt øje til. Således er det ikke en typisk lejeaftale af et års varighed, der er på bordet, men et udlån af to års længde. Chelsea ser gode muligheder for, at 19-årige Andreas Christensen kan modnes i den hurtige og fysisk krævende tyske liga og tilmed med mulighed for spilleminutter i Champions League.

BT har rettet henvendelse til Borussia Mönchengladbachs presseafdeling, men her har man ikke ønsket at kommentere sagen, og BT har uden held forsøgt at få fat i Andreas Christensens far og rådgiver, Steen Christensen.

Han har dog tidligere på foråret udtalt til Ekstra Bladet, at han har hyret Chelsea-kaptajn John Terrys agent, Paul Nicholls til at forhandle direkte med Chelsea. John Terry fungerer som en art mentor for Andreas Christensen, og det er via stopperen, der er etableret kontakt til Nicholls.

Ifølge en opgørelse foretaget af det hollandske medie Voetbal International har Chelsea pt. udlejet 27 spillere for en samlet værdi af en milliard kroner. Andreas Christensen kan nu blive føjet til listen, men det er med henblik på, at han senere skal tilbage til Stamford Bridge og vise sit værd.

Han har tidligere været med til at vinde Champions League U19 for Chelsea og kom til klubben fra Brøndby IF i 2012. Den 19-årige forsvarer anses som sikker mand i U21-landstræner Jess Thorups EM-trup.