Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Chelsea er nået til enighed med Todd Boehly og Clearlake Capital. Klubsalget forventes gennemført på mandag.

Salget af den engelske fodboldklub Chelsea er ved at falde endeligt på plads.

Lørdag meddeler London-klubben således, at man har indgået en aftale med Todd Boehly og Clearlake Capital om et salg.

Forventningen er, at handlen bliver gennemført på mandag, oplyser Chelsea på sin hjemmeside.

- Klubben vil til den tid komme med yderligere oplysninger, lyder det i en kort pressemeddelelse på hjemmesiden.

Såvel Premier League som den britiske regering har godkendt, at den amerikanske forretningsmand Todd Boehly bliver den nye ejer af Chelsea.

Godkendelsen fra regeringen kom onsdag. Med den var vejen banet for, at et konsortium med Boehly i spidsen kunne gennemføre et køb og blive ny ejer i stedet for russiske Roman Abramovich.

Russeren købte Chelsea i 2003, men blev tvunget til at sælge klubben, efter at Rusland invaderede Ukraine i februar. Han blev ramt af heftige sanktioner fra både EU og den britiske regering.

For Abramovich har det været vigtigt, at klubben kom på de rette hænder.

- Der er meget ansvar forbundet med at være Chelsea-ejer. Siden jeg kom til klubben for næsten 20 år siden, har jeg med egne øjne set, hvad denne klub kan præstere.

- Mit mål har været at sikre, at den næste ejer vil fortsætte udviklingen af klubben, blandt andet akademiet, lyder det fra Abramovich på Chelseas hjemmeside.

Her takker han for sin tid i klubben.

- Det har været en ære at være en del af denne klub, og jeg vil gerne takke alle, der arbejder og har arbejdet i klubben, samt alle supporterne. Jeg er stolt af den succes, vi har opnået sammen. Tak.

Boehly og resten af konsortiet køber Chelsea for 4,25 milliarder pund. Det svarer til cirka 36,9 milliarder kroner. Det har Chelsea tidligere oplyst.

21,7 milliarder kroner går til at overtage samtlige aktier i klubben. Desuden forpligter konsortiet sig til at investere 15,2 milliarder kroner i klubben.

Pengene skal blandt andet gå til investeringer i fodboldklubbens stadion, Stamford Bridge, klubbens førstehold, kvindehold og ungdomsakademi.

Roman Abramovich får dermed ikke del i pengene. En af de sanktioner, han er ramt af, går på, at han ikke må tjene penge på britisk grund.

Chelsea har tidligere meddelt, at pengene fra salget vil blive overført til en indefrosset britisk bankkonto, som efter planen skal doneres til velgørenhed.

Todd Boehly er medejer af de to sportshold fra Los Angeles. Det drejer sig om Los Angeles Lakers og Los Angeles Dodgers, som spiller henholdsvis basketball og baseball.

/ritzau/

Andre læser også