Der er mere på spil for dansk fodbold i aftenens Europa League-kamp, end blot en plads i kvartfinalen.

For når FC København løber på banen mod Istanbul Basaksehir, så forsvarer det danske hold også en vigtig plads på dansk fodbolds vegne.

De skal nemlig forsøge at holde fast i den eftertragtede 13. plads på UEFAs koefficient-rangliste, der giver direkte adgang til europæisk gruppespil for næste sæsons danske mestre.

Lige nu har Danmark 0,375 point ned til Skotland på ranglisten. På dette stadie giver en sejr 0,5 point, mens en uafgjort giver 0,25.

Ryger Glasgow Rangers ud til Bayer Leverkusen (det skotske hold tabte 1-3 på hjemmebane i den første kamp), så er uafgjort i aftenens kamp nok til at sikre, at Danmark ender over Skotland.

Grækenland og Schweiz kan teoretisk set fortsat nå at gå forbi Danmark, men de er henholdsvis 1,95 og 2,65 point efter i regnskabet.

Olympiakos skal vinde minimum fire kampe, mens Basel skal gå i finalen med mindst fem ud af seks mulige sejre, hvis et af de to lande skal true Danmark.

Sådan ser regnskabet ud:

  • 13. Danmark, 28,250 koefficientpoint (1 hold tilbage)
  • 14. Skotland: 27,875 koefficientpoint (1 hold tilbage)
  • 15. Tjekkiet: 27,300 koefficientpoint (0 hold tilbage)
  • 16. Cypern: 26,750 koefficientpoint (0 hold tilbage)
  • 17. Grækenland: 26,300 koefficientpoint (1 hold tilbage)
  • 18. Schweiz: 25,600 koefficientpoint (1 hold tilbage)

Det er ikke fuldstændig underordnet, om Danmark holder fast i 13. pladsen eller ej.

Den giver nemlig direkte adgang til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen, og det vil dermed blive væsentligt lettere for de danske mestre at komme med i det forjættede land i 2021/22-sæsonen.

En samlet sejr i playoff-runden giver nemlig adgang til Champions League. Skulle holdet tabe, vil trøstepræmien være en billet til Europa League-gruppespillet.

FC København er bagud 0-1 fra første opgør, og hvis holdet går videre, så venter enten Manchester United eller LASK Linz i kvartfinalen.