Farmand var fodboldstjerne i 90’erne. Nu er stjernebørnene blevet voksne og fortæller her i BT om en opvækst med en berømt fodboldfar:

Cecilie Schmeichel

23 år
Datter af Peter Schmeichel og Bente Schmeichel, søster til landsholdsmålmand Kasper Schmeichel
Har sit eget firma ByCc som makeup artist, negletekniker og hårstylist
Kæreste med Joakim. De bor sammen i Søborg

Cecilie Schmeichel blev mobbet i skolen på grund af sin berømte far, men kom stærkere ud på den anden side. I dag har hun startet sit eget firma og med vilje udeladt Schmeichel-navnet.

- Mit firma hedder ByCc. Der er ikke noget med Schmeichel i navnet. Min kæreste synes, det er lidt dumt, for det kunne måske hjælpe lidt her i opstarten, hvis jeg brugte Schmeichel. Men jeg føler også, at det her vil jeg kunne gøre selv. Jeg er også bange for, hvis folk tror, at det er noget med fodbold at gøre. Makeup og fodbold hænger jo ikke helt så godt sammen. Så nu vil jeg prøve det her selv uden at udnytte, at jeg har et berømt efternavn.

9595

- Da jeg kom på Handelsskolen i Danmark, mødte jeg virkelig janteloven. Jeg havde boet det meste af mit liv i England, hvor der er en helt anden mentalitet. Der er folk langt bedre til at anerkende, hvis din far har lavet noget stort. Så giver de én hånden og siger godt gået. Sådan er det slet ikke i Danmark. Jeg var 18 år, da jeg kom på Handelsskolen. Jeg havde kæreste, og jeg kørte i en meget dyr bil. Det kørte på skinner for mig. Men jeg blev jordet i Handelsskolen. De gav mig aldrig en chance. Min bil blev ridset. Det var ikke fedt at gå på Handelsskolen. Jeg er blevet mobbet en del igennem mit liv, men jeg havde fundet den indre styrke, da jeg kom på Handelsskolen i Lyngby, så jeg kæmpede mig igennem de tre år.

- Da jeg boede i England og i Portugal, vidste jeg aldrig helt, hvor ægte venskaberne var. Mange ville jo gerne være venner med mig, så de kunne komme hjem til Peter Schmeichel. Jeg havde faktisk engang en kæreste i Portugal, som indrømmede, at han kun var kæreste med mig, fordi min far var Peter Schmeichel. Det var noget af et slag i ansigtet.

Læs også: Nadia ’Faxe’ Jensen: Jeg har fået mange drinks, fordi far scorede i EM-finalen

- Der er mange, der bliver overrasket, når de hører om mig. Mange tror, at min far har to drenge. Det er jo lidt ærgerligt, at jeg ikke rigtig eksisterer på en eller anden måde. Men det er altid sjovt at se, hvordan folk reagerer, når de hører mit efternavn. Mange siger, at de ikke tror på mig og beder mig om at vise kørekørt og sådan noget. Så griner jeg bare.

- Jeg har lært at være lidt mere opmærksom på, hvordan jeg opfører mig, hvis jeg går i byen. Da jeg gik på Handelsskole, gik jeg tit på Karel (lukket natklub. red.). Der var jeg nogle gange i ’Øjne i Natten’ i Se & Hør. Der var engang en fodboldspiller derinde, som ringede til min storebror og sagde, at jeg stod på Karel og teede mig. Så ringede Kasper mig op og spurgte, hvad jeg lavede. Jeg blev pænt overrasket, for hvordan vidste han, at jeg var i byen, når han var i England? Men jeg teede mig ikke og opfører mig altid pænt, når jeg er ude.

- Oure Efterskole var det bedste i mit liv. Det ændrede mit liv. Man kunne være sig selv. Der var ikke plads til fordomme eller jantelov. Vi skulle være der et år, vi skulle bo sammen og være sammen døgnet rundt. Jeg fik hurtigt nogle venskaber, der har varet ved, og mine bedste veninder er fra den tid. Jeg mødte også min kæreste Joakim der. Vi var bedste venner, og så udviklede det sig. Han spiller fodbold i B73 i Herlev, og jeg er tit ude at se ham spille fodbold.

Læs også: Mikkel Vilfort: De spø’r mig tit, om han tog den med hånden

- Det er ret irriterende, når folk siger: ’Ja ja, det er bare daddy, der betaler.’ Det er det faktisk ikke. Det er mig selv, der styrer min økonomi. Jeg er en voksen kvinde, og jeg kan passe på mig selv. Folk spørger mig, hvorfor min far ikke bare køber et stort hus til mig, men hvorfor skulle han det? Min kæreste og jeg klarer den selv, og det er vi stolte af. Det vigtigste er, at jeg ved, at jeg kan gå til mine forældre, hvis jeg har pengeproblemer. Men det giver mig også en stolthed, at jeg klarer den på egen hånd.

- Jeg har selv spillet fodbold. Det var ikke så højt niveau, men det var sjovt, og jeg gjorde det også for fællesskabet. Jeg begyndte som angriber men blev rykket ned som målmand, da vi manglede en målmand en dag. Det var ikke så fedt, når modstanderne vidste, at jeg var Schmeichels datter. For jeg ville virkelig ikke lave noget pinligt, men det kunne heller ikke undgås, når det ikke var så højt niveau. Jeg har også spillet tennis og basketball, og jeg elsker at dyrke forskellige former for motion.

- Jeg er stolt af min storebror. Han har virkelig levet med et enormt pres på sine skuldre, og han er nået så langt. Og jeg er stolt af min far. Han har altid været der for os, og jeg har altid været stolt af at vise ham frem. Han har været en beskyttende far men ikke overbeskyttende, og han har ladet os leve vores eget liv og træffe vores egne valg.

Læs her hvordan det gik fodboldstjernernes børn:

Nicolai Laudrup: Far håbede, jeg ikke blev fodboldspiller

Rasmine Laudrup: Mange ved ikke engang, at jeg findes

Laudrups søskende: Mads er ikke den store danser (mobillink)

Cecilie Schmeichel: Jeg klarer den selv uden min  fars penge

Rebecca Laudrup: Jeg har boet flere steder, end mange voksne har

Nadia ’Faxe’ Jensen: Jeg har fået mange drinks, fordi far scorede i EM-finalen

Julie 'Faxe' Jensen: Jeg oplever ting, andre unge aldrig vil komme til

TV: Faxe trænede sin datter (mobillink)

Rikke Vilfort: Min far har altid været der, når jeg har haft brug for ham

Mikkel Vilfort: De spø’r mig tit, om han tog den med hånden

TV: Navnet Vilfort gav gratis drinks (mobillink)

Josefine Høgh: Jeg har forsøgt at være Josefine og ikke Lars Høghs datter

Jonas Høgh: Jeg følte, at jeg ikke kunne leve op til navnet