Lyt til artiklen

Ousmane Diomande blev helt uventet den store historie i det danske transfervindue.

På nærmest chokerende vis for alle i Danmark røg han for over 56 millioner kroner, og med bonusser kan salget af ham ende med at indkassere omkring 100 millioner kroner for FC Midtjylland.

Uden at han overhovedet havde fået debut på det danske hold.

Torsdag står FC Midtjylland så over for hans nye klub, Sporting Lissabon, i årets første betydende kamp.

Ousmane Diomande. Foto: FC Midtjylland/Nicolai Berthelsen
Ousmane Diomande. Foto: FC Midtjylland/Nicolai Berthelsen
Vis mere

Og på pressemødet dagen inden kampen var træner Albert Capellas fuld af beundring over teenagerens fantomskridt til den portugisiske storklub efter blot et halvt år i CD Mafra.

»Det er fantastisk for ham, for han spillede nogle få kampe i den næstbedste række i Portugal og gjorde det så godt, så han tiltrak opmærksomhed fra forskellige klubber i Europa,« siger Albert Capellas, der forstår, hvorfor klubben solgte Ousmane Diomande, allerede inden den spanske træner overhovedet kunne se spilleren an på sit eget hold.

»Han fik chancen for at skrive med Sporting Lissabon, det var klubbens beslutning, og jeg bakker op om den beslutning, vi er på linje, og vi kan kun være glade på hans vegne,« lyder det fra Albert Capellas, der fortsætter:

»Vi ønsker ham en stor fodboldkarriere. Han er meget ung og skal lære mange ting i fodbold, men han er kommet til et fantastisk sted, hvor han kan udvikle sig.«

Måske allerede mod og ikke for FC Midtjylland.

Ousmane Diomande imponerede så voldsomt i CD Mafra, at selveste Manchester City ringede på ham i januar.