Så du FC København få klø af FC Nordsjælland hjemme foran tv-skærmen i lørdags? Hvis nej, er du absolut ikke den eneste.

Kanalen kan kun ses af et fåtal af danske tv-seere, og det har nu fået Canal 9 til at reagere. Sporten.dk kan nemlig afsløre, at Stofa og Canal 9 har indgået en aftale, der betyder, at kanalen vil være gratis for op imod 200.000 Stofa-kunder.

Hvor længe aftalen gælder er endnu ikke fastlagt, men ifølge Sporten.dk's oplysninger vil det i hvert fald gælde et stykke ind i 2010. Men Canal 9s øverste direktør afviser, at kanalen er desperat efter flere seere.

- Vi ønsker med aftalen med Stofa at give en masse danskere muligheden for at opleve, hvad Canal 9 er. Det tager lang tid at få lokket seere til for en ny tv-kanal, men vi har masser af tålmodighed og er på ingen måde desperate, siger Johan Kleberg til Sporten.dk og regner med, at Stofa-kunder kan se Canal 9 inden for få dage. Dermed kan de se frem til at kunne se FC København mod HB Køge.

Johan Kleberg fortæller også, at YouSee har fået samme tilbud som Stofa, men at de ikke har svaret endnu. Sporten.dk kunne mandag ikke træffe YouSee for en kommentarer.

Hos Stofa ønsker man ikke at kommentere aftalen, men bekræfter, at man er tæt på en aftale med Canal 9, og at aftalen ikke betyder, at Stofa-kunder i fremtiden bliver tvunget til at betale for Canal 9.

Canal 9s iver efter at forære kanalen væk skal ses i lyset af, at de gennem længere tid desperat har forsøgt at lave en fast aftale med bl.a. Stofa og YouSee. Begge har dog vendt tommelfingeren ned for den nye kanal med den begrundelse, at kanalen er for dyr.

Problemet for Canal 9 er, at de gennem deres kontrakt med Divisionsforeningen har skrevet under på, at de vil nå ud til mindst 60 procent af alle danske husstande. Men uden Stofa og YouSee er det reelt umuligt, og Canal 9 håber med Stofa-aftalen, at de indirekte kan presse YouSee og Stofa til at tage kanalen ind fast i deres programpakker.

- Vi mener selv, at vi har et godt produkt. Når flere danskere nu får chancen for at opleve det, så håber vi da, at de i fremtiden gerne vil have kanalen – også når den kommer til at koste penge. For det er klart, at hvis folk gerne vil have kanalen, så vil det være svært for Stofa og YouSee at sige nej, siger Johan Kleberg.

Canal 9 har rettighederne til at vise kampe fra Premier League, La Liga, Serie A og 60 kampe fra SAS Ligaen om året.