For første gang siden 1986 er Canada klar til en VM-slutrunde i fodbold, og USA og Mexico er meget tæt på.

Med en 4-0-sejr søndag aften dansk tid over Jamaica har Canada kvalificeret sig til VM i fodbold i Qatar til vinter.

Det er første gang siden 1986, at Canadas herrelandshold skal til en VM-slutrunde.

Den sikre hjemmesejr betyder, at Canada er sikker på at blive mindst nummer tre i den nordamerikanske VM-kvalifikation med én kamp tilbage.

I 13 kampe er det blevet til foreløbig otte sejre, fire uafgjorte og et enkelt nederlag.

Blandt andet er storebror USA blevet besejret, hvilket var første gang i 42 år i en kvalifikationskamp.

Canada er ført an af den tidligere FCK-profil Atiba Hutchinson, der er anfører. Han startede dog på bænken mod Jamaica.

Herfra kunne han se sine holdkammerater få en forrygende start på kampen. Efter 13 minutter kunne de 30.000 fans på BMO Field i Toronto bryde ud i jubel, da Cyle Larin bragte Canada på 1-0.

Inden pausen stod det 2-0 ved Tajon Buchanan, inden Junior Hoilett scorede til 3-0 med syv minutter igen. Kampen blev lukket med et jamaicansk selvmål.

USA og Mexico har 25 point på anden- og tredjepladsen, som også giver direkte adgang til VM i Qatar, mens Costa Rica har 22 point.

Fjerdepladsen skal møde vinderen af den oceaniske kvalifikation i en direkte kamp om en VM-billet.

USA vandt natten til mandag dansk tid 5-1 over Panama. Chelsea-spilleren Christian Pulisic scorede tre af de amerikanske mål. To af dem på straffe.

Dermed har Panama ikke længere mulighed for at fortrænge Costa Rica fra fjerdepladsen.

Mexico fik en kneben sejr på 1-0 med hjem fra Honduras.

I Qatar kan Canada støde ind i Danmark, der allerede er kvalificeret. Der trækkes lod til turneringen 1. april.

VM-slutrunden spilles fra 21. november til 18. december.