Real Madrid førte 1-0 ved pausen, men måtte alligevel gå fra hjemmebanen med et 1-2-nederlag til Girona.

Real Madrid må formentlig kigge langt efter det spanske fodboldmesterskab i denne sæson.

Søndag forsømte hovedstadsklubben at hale ind på FC Barcelona, da Real Madrid på eget græs tabte til formsvage Girona med 1-2.

Real-træner Santiago Solari må undre sig over, hvorfor holdets stime på fem ligasejre i træk fik en ende mod et hold, der ellers ikke havde vundet en ligakamp siden 25. november sidste år.

Real Madrid var i fuld kontrol og førte 1-0 ved pausen efter et kraftfuldt hovedstødsmål af Casemiro, men på trods af et vedvarende pres blev føringen aldrig udbygget.

Girona lignede ikke et hold, der var i stand til at bryde sin kedelige periode, men med lidt hjælp fra Sergio Ramos kom det undertippede udehold tilbage i kampen. Ramos blokerede en bold med hånden, og gæsterne blev tilkendt straffespark.

Det udnyttede Cristhian Stuani til at bringe balance i målregnskabet efter en time.

Ti minutter senere kunne den lille medrejsende delegation af Girona-fans i et hjørne så bryde ud i uventet ekstase, da angriberen Portu var først over en returbold og bragte Girona foran.

Real Madrid blæste til fuldt angreb, men selv om der blev lagt et tungt pres rundt om Gironas mål, holdt gæsterne stand.

Det frustrerede Sergio Ramos så meget, at han i kampens sidste ordinære minut fik gult kort nummer to, da han ramte en modstander i hovedet med sin fod.

På trods af det numeriske undertal nåede målmand Thibaut Courtois at være tæt på en udligning. Real Madrid-målmanden var gået med frem, men måtte se sit hovedstød gå lige forbi mål.

Real Madrid er med nederlaget ni point efter Barcelona på førstepladsen, mens der er to point op til Atlético Madrid på andenpladsen. Girona kravler fra 17.- til 15.-pladsen i Primera Division.