Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er ikke sådan at slippe af med, ham Martin Braitwaite.

Esbjerg-fighteren fra Barcelona har døjet med skader, corona og meget tung konkurrence, og derfor kunne det umiddelbart lyde som en gode ide at prøve noget nyt, men sådan spiller klaveret ikke, når det kommer til den danske angriber.

Tre parter skal være enige, når der skal ske en spillerhandel: Den sælgende klub, den købende klub og spilleren.

Lige nu kan der kun tælles til én, og det er Barcelona, fortæller spanske El Nacional og Diario Sport.

'Træneren (Xavi Hernandez, red.) har gjort det klart for den tidligere Leganès-spiller, at han ikke er med i planerne, og at det bedste for begge parter er at lede efter en vej ud af klubben,' skriver El Nacional.

Den Barcelona-baserede avis Sport fortæller, at Braithwaite i januar fik nyheden af Xavi. Her indløb engelske bud på den hurtige angriber, der dog foretrak at blive i Spanien.

Klubben var ellers klar til at vinke farvel, men de interesserede var angiveligt lidt skræmt af den lønpakke, som den 30-årige dansker løber rundt med.

Han har kontrakt til sommeren 2024 og tjener efter deres oplysninger knap 30 millioner kroner om året.

Brighton skulle stadig være interesserede i at tilknytte angriberen, og Barcelona vil 'prøve at løse problemet til sommer', som Sport formulerer det.

Dilemmaet for Braithwaite ligger i, at landsholdet ser ud til at være lukket land, hvis man ikke spiller. Kasper Hjulmand udtog ham ikke sidste gang, og ved samlingen i juni har landstræneren ikke fået mulighed for at se mere til manden, der var meget med under EM-succesen sidste år.

Braithwaite er ofte blevet konfronteret med exit-historierne, der nærmest har været hverdag, siden han skiftede til storklubben i februar 2020. Hver eneste gang har han sagt, at han vil blive og kæmpe for sin chance.