Onsdag den 8. november 2023 er en ny mærkedag i FC København-historien. Vi glemmer den aldrig.

Those European nights in Parken!

Der har været en del store igennem årene. Barcelona-kampen, hvor Jesper Grønkjær driblede sig ud af Messi & Co’s tiki-taka-tryllerier og havde tidernes bedste Barca-hold i knæ.

En elektrisk Champions League-kvalifikationsaften mod naboerne fra Rosenborg, som blev rundspillet – og alligevel kun var en Wiland-mirakelredning fra at stjæle billetten til de gyldne haller fra løbenhavnerne

Lad os da også nævne Brøndbys 2-1-sejr over Bayern München i 1998, hvor Allan Ravn med et sent ‘Traum-tor’ fik skovlen under Oliver Kahn.

Og ja – lad os da også slutte af med FCK’s 1-0-sejr over Manchester United i 2006, der var så mindeværdig, at FCK-spillerne fra den 17 år gamle kamp gik æresrunde inden aftenens opgør.

MEN jeg tør godt smække en hurtig og dristig påstand afsted: Alle de mindeværdige europæiske aftener inde i den store Lego-klods på Østerbro blev med længder overgået i aftes.

For den surrealistiske 4-3-sejr over Manchester United vil sidde i blodet på os alle i lang, lang tid.

ccc
ccc Foto: Anthon Unger
Vis mere

Det er ikke kvaliteten, vi vil huske. Den var til tider tvivlsom – især det, der foregik i de to forsvarskæder.

Men vi vil i mange år huske kampen for alle de følelser, den fremkaldte i os. De 90 minutter var en tur i den helt store emotionelle tørretumbler.

Frustrationen over københavnernes elendige indledning, hvor det blev bøjet i neon, at det var Superliga mod Premier League.

Bekymringen, da FCK’s lægestab to gange måtte storme mod tribunerne for at udføre livreddende behandling. Hvad mon Christian Eriksen tænkte i de situationer?

Stoltheden over at se en ung dansker brillere for en af verdens største fodboldklubber – og score to mål på den hjemmebane, der vejede ham for let for et par år siden.

Håbet, da Marcus Rashfords hensynsløse stempling på Jelert blev en revne i mørket for et FCK-hold på vej mod kollapset.

Ekstasen, da Diogo Goncalves sparkede udligningen i mål – og fik hovedparten af de 35.000 tilstedeværende til at få Parkens hårdt prøvede fundament til at gynge

Bitterheden over, at københavnerne længe så ud at lade triumfen glide dem ad hænde i en anden halvleg, hvor håndbremsen var længe om at blive lagt helt ned.

Og så alligevel lettelse, da Lukas Lerager fik skovlet 3-3-scoringen over stregen.

Og og og … den endelige totale forløsning ved Roonys sejrsmål, der fik voksne tatoverede mænd på Parkens tribuner til at græde af glæde. 

Vi fik alt, hvad vi kunne have drømt om – og meget mere til. Der går mange, mange år, før den 8. november 2023 bliver overgået.