KOMMENTAR

Da jeg var dreng, fik to af de store, Brian og Stefan, lov at gå hjem fra skole for at følge VM-lodtrækningen i fjernsynet. Jeg forstod, det var noget stort. Den dag ville Danmarks skæbne blive afgjort: Ville vi have en chance for at blive verdensmestre, eller ville lodtrækningen ødelægge vores drømme?

Mens jeg skriver, bliver jeg i tvivl, hvilken slutrunde det har været til, og hvorfor lodtrækningen foregik i skoletiden, men jeg tænker, det har været inden VM i Mexico 1986. Det er også mindre vigtigt. Men følelsen af, at det er noget stort, sidder stadig i mig i dag, hvor Gary Lineker og Maradona og nogle af de andre kæmper fra netop 1986 trækker lod til næste sommers VM.

Nu tror jeg ikke, Danmark bliver verdensmestre denne gang (!), men hvis vi alligevel skal have lidt at drømme om – måske bare om at gå videre eller havne i en kvartfinale (eller en semifinale?) – er vi ret afhængige af, hvad der kommer til at ske i dag kl. 16.00 og en times tid frem.

Jeg er personligt færdig med at ærgre mig over, at vi ikke holdt føringen og besejrede Rumænien i den sidste kamp i Parken, så vi var endt i andet seedningslag, selv om det virkelig havde betydet meget for, hvilken gruppe vi var havnet i, og hvordan vores chancer havde været for at gå videre. Men det har i hvert fald gjort, at vi er mere afhængige af heldet, end vi ellers havde været.

Lars Jacobsen og Flemming Povlsen drømmer stort i dette klip. Crones blog fortsætter nedenunder.

 

Vi kan i dag komme i gruppe med Brasilien, Spanien og Nigeria. Så bliver det svært at gå videre blandt de to bedste. Men vi kan også trække Rusland, Peru og Panama, sådan som landstræner Åge Hareide håber på, og så bør vi pludselig have pæne chance. Eller vi kan trække Polen i stedet for Rusland, og så er gruppens på papiret bedste hold det samme, som det vi slog med 4-0 i september. Heller ikke værst.

Jeg håber, vi trækker Polen eller Rusland fra det øverste lag. Jeg lever også fint med Belgien, fordi de endnu mangler at manifestere sig som det klassehold, deres talent burde berettige til, og så ville jeg også være mere fortrøstningsfuld mod lande som Argentina og Brasilien end mod eksempelvis Frankrig eller Tyskland, for vi har det generelt ok mod sydamerikanske modstandere. Omvendt vil et sydamerikansk hold fra øverste lag betyde, at vi kun kan få et europæisk fra andet lag.

Jeg vil ellers hellere trække Peru, Uruguay (selvom deres angreb er helt ok) og Colombia end England, Kroatien eller Spanien blandt de næstbedste. Og blandt de nederste? Fri os fra Nigeria, Japan og Sydkorea. Nigerianerne har et kæmpe råmateriale, og asiaterne spiller som regel hurtigt.

  • Min drømmepulje: Polen, Peru og Panama.
  • Mit mareridt: Brasilien, Spanien, Japan

Du kan selvfølgelig følge VM-lodtrækningen live her på BT.dk kl. 16