Der var kun otte i klubben. Nu er der 10.

Jeg taler selvfølgelig om spillere med 100 landskampe eller flere. En klub, som Simon Kjær og Christian Eriksen begge trådte ind i, da Danmark slog England 1-0 på Wembley i London – den første sejr over briterne i 15 år i øvrigt.

Især Christian Eriksen gjorde sig bemærket med sit straffesparksmål og sit landskampsmål nummer 34. Så lad mig holde fast i ham.

100 landskampe og 34 mål. Det er ret vilde tal for den 28-årige fynbo, der nu også har sat kursen mod både kamprekord og målrekord. Og i hvert fald den ene er jeg sikker på, at han nok skal nappe.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

At Christian Eriksen bliver nummer et på listen over spillere med flest landskampe – han mangler kun 29 nu. Og til den tid vil alle nok tage diskussionen, så lad mig bare tyvstarte den her. Bliver Christian Eriksen også den bedste?

Mit korte svar er nej, og det lidt længere kommer her efter endnu en noget tør Nations League-kamp uden tilskuere til at fingere, at der er noget alvorligt på spil i den her turnering.

Christian Eriksens landsholdskarriere tog under Åge Hareides fire år en helt anden fart, som nu faktisk kvalificerer ham til at være med i en diskussion om den bedste dansker gennem tiderne.

Målene kom rullende under nordmanden, der havde sat sig for at give Eriksen de allerbedste betingelser, hvilket den offensive midtbanemand kvitterede for. Kvalifikationskampen mod Irland med tre mål mejsler sig ind som nedslagspunktet over dem alle indtil videre.

Foto: NICK POTTS
Vis mere

Han har så meget kørende for sig på landsholdet, Christian Eriksen, men alligevel sætter jeg Michael Laudrup, Preben Elkjær, Peter Schmeichel, Brian Laudrup, Frank Arnesen og Allan Simonsen over Eriksen. Og så overser jeg med sikkerhed flere af dem, som er langt før min relativt unge levetid.

De her seks spillere var på et tidspunkt i løbet af deres karrierer alle blandt de bedste spillere i hele Europa. Og flere af dem havde personligheder og egoer, der tændte noget i os danskere, som sikkert også taler til deres fordel.

Christian Eriksen mangler noget på begge parametre, men det skal han nu ikke høre for. For selv om jeg er gået forgæves forbi Eriksen efter sexede svar på sprøde spørgsmål, hepper jeg stadig på ham – at han bliver historisk. Nummer et.

Mod England bankede han døren ind til 'Klub 100', som de kalder den lille klub med Peter Schmeichel, Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson, Thomas Helveg, Michael Laudrup, Martin Jørgensen, Morten Olsen og Thomas Sørensen.

Forude venter jagten på Peter Schmeichels 129 kampe, og den skal han nok nå som Danmarks absolut bedste spiller i de her år og en karriere, der næppe stopper inden for de næste fem år.

Det har Christian Eriksen fortjent. For selv om han ikke bliver den bedste dansker for mig nogensinde, så ville jeg mere end bare acceptere, hvis landskamprekorden og en eventuel målrekord landede hos ham.

Så stor en landsholdskarriere kommer Christian Eriksen nemlig til at have haft, når det engang er slut. Forhåbentlig om mange år.