Jeg tror, at min værste taxatur var engang i Paris, selvom jeg var flyvende på humør og flydende på fransk - i mine egne ører. Det endte med at koste mig en telefon og tunge tømmermænd.

Men det er da ingenting i forhold til, hvad Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Jesper Hansen havde gang i mandag, da de satte sig ind i en taxa med Robert Skov og kørte fra lufthavnen i Kastrup til Helsingør, som vi kunne fortælle her på B.T.

Det må være deres dummeste beslutning - måske nogensinde. Robert Skov viste sig at have corona, og de fem FC Midtjylland-spillere sad onsdag aften derfor coronaisoleret på Hotel Marienlyst i Helsingør og kunne bøvse af på lidt roomservice, mens de så Ebbe Sand dele landsholdsdebuter ud til højre og venstre i Danmarks 2-0-sejr over Sverige. Otte mand endte med sådan en på corona-landsholdet.

Jeg tør godt at sætte penge på, at fire af de fem FCM-spillere havde fået debut fra start mod Sverige, og mon ikke at Erik Sviatchenko godt kunne være blevet skiftet ind også til sin sjette landskamp. Tænk sig at misse sådan en chance.

Martin C. Braithwaite, Alexander Scholz og Erik Sviatchenko under fodboldlandsholdets mixed zone og træning før Nations League kampe på Helsingør Stadion mandag den 9 november 2020.
Martin C. Braithwaite, Alexander Scholz og Erik Sviatchenko under fodboldlandsholdets mixed zone og træning før Nations League kampe på Helsingør Stadion mandag den 9 november 2020. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og det bliver næppe bedre af, at et par stykker af dem også er i fare for at blive sendt hjem igen fra landsholdstruppen, når isolationen ophæves, og hvis det lykkes at få de engelskbaserede landsholdsspillere hjem til Danmark.

Det har været en hård aften for de drenge, men på Brøndby Stadion blev det en stor aften for andre. Der skulle nemlig ikke andet end nogle syge mink, en ugennemtænkt taxatur og så 21 afbud af den ene eller anden art til, før den var der.

Landsholdsdebut til Oliver Christensen, Jens Jønsson, Victor Nelsson, Mikkel Damsgaard, Andreas Maxsø, Alexander Bah, Oliver Abildgaard og Jesper Lindstrøm.

Ja, okay, det var så hverken foran Kasper Hjulmand eller Morten Wieghorst, der også tog landskampen mod Sverige fra skærmen på Hotel Marienlyst. Og dermed ligesom understregede det absurde i kampen.

For det har været absurde landsholdsdage. Jeg kunne på pressemødet før kampen forstå på Ebbe Sand, at landskampen på ingen måde var uden betydning, og at den havde masser af sportslig relevans.

Det postulat blev dog sat i flammer tidligere onsdag, da vi fik at vide, at landsholdsanfører Simon Kjær og Daniel Wass ikke skulle være med til kamp, og at det aldrig havde været planen.

Så lad mig bare sige det, som det er: Jeg har lige set den mest ligegyldige landskamp nogensinde. Vikarlandskampen i 2018 i Slovakiet havde da i det mindste et dramatisk skær i form af mulige repressalier fra UEFA, hvis ikke Danmark stillede op.

Denne sejr over Sverige gav lidt point til verdensranglisten, og det er da også til at bruge. Men det er ikke Kasper Hjulmand og slet ikke Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz eller Jesper Hansen, der jubler mest onsdag aften.

Det gør de otte debutanter. Tillykke til dem med deres første landskamp. Det kunne godt ende med også at blive den eneste for nogle stykker af dem.