Når Åge Hareide tirsdag aften går ind til sin anden kamp som landstræner for Danmark, trænger især ét spørgsmål på: Var den flotte præstation mod Island i torsdags en enlig svale?

Danmark leverede en stærk indsats på MCH Arena i Herning i testkampen mod islændingene, og den nye landstræner, Åge Hareide, fik den bedst tænkelige start i jobbet.

Det danske landshold vandt kampen 2-1, men vigtigst af alt fungerede spillet og Åge Hareides nyindførte 3-5-2-system.

BTs fodboldkommentator, Søren Hanghøj Kristensen, følger landsholdet tæt og er på plads på Hampden Park i Glasgow tirsdag aften. Han fortæller, at det bliver interessant at finde svaret på især ét spørgsmål mod Skotland.

»Kernen i kampen bliver at se, om det var en engangsforestilling mod Island. Kan holdet præstere flere gange i træk? System og spillere kan fungere godt i en kamp, men får vi kontinuiteten at se? Det, som virkede mod Island, vil det også virke mod et hold, som måske mere går ind for at ødelægge vores spil,« spørger Søren Hanghøj Kristensen og fortsætter.

»Kan Åge Hareide og holdet bevise, at det ikke var en enlig svale, så synes jeg, vi er kommet rigtig langt. Det er en lakmusprøve i forhold til systemet og den indflydelse, Hareide har haft på spillerne. Var præstationen mod Island en enlig svale, eller er det virkelig rigtigt, at han så hurtigt har formået at vende det hele om?«

Åge Hareide har indført 3-5-2-systemet til det danske landshold.
Åge Hareide har indført 3-5-2-systemet til det danske landshold. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

BTs fodboldkommentator bemærker, at resultatet i aften ikke kommer til at betyde ret meget for Åge Hareide. Det vigtigste bliver systemet, og at at det fortsætter med at virke. Spillerne virker opsatte og glade ved deres nye træner, men hvad nu, hvis systemet fejler, og Skotland hiver en sejr hjem?

»Hvis systemet og spillerne  ikke fungerer på samme måde som mod Island, kan luften ryge lidt ud af ballonen. Det vil være vigtigt, at luften bliver derinde, og at ballonen måske ligefrem bliver pustet endnu mere op. Så vil man kunne ride videre på det frem til Japan-turen til juni og måske helt frem til VM-kvalifikationen til september,« forklarer Søren Hanghøj Kristensen.

Danmark vil få mere modstand tirsdag aften end mod Island, vurderer Søren Hanghøj Kristensen, der ikke ved, hvilket system Skotland stiller op med.

»Danmarks 3-5-2-system fungerer jo mest af alt over for et hold, der spiller med to angribere. Spiller Skotland kun med én angriber, er tre mand i bagkæden for meget. Så vil Åge Hareide sadle om og spille med to midterforsvarer,« siger han.

Kantspilleren Henrik Dalsgaard ligner en sikker starter for Danmark i kampen mod Skotland.
Kantspilleren Henrik Dalsgaard ligner en sikker starter for Danmark i kampen mod Skotland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Riza Durmisi og Henrik Dalsgaard fik begge fuld spilletid mod Island, og de to kantspillere bliver interessante at følge mod Island, lyder det.

»Det bliver interessant at se, hvad Åge Hareide gør med Dalsgaard og Durmisi, da de har en nøglerolle i hans system. Jeg er ret tryg ved det meste af holdet. Men jeg er spændt på at se, om de to kan udfylde deres roller igen,« forklarer Søren Hanghøj Kristensen.

BTs fodboldkommentator mener, at den danske landstræner kommer til at foretage mere eller mindre de samme indskiftninger mod Skotland som mod Island.

»Hareide vil lave de samme indskiftninger som i Herning. Han vil prøve at få skyggespillerne ind i deres roller, og her er der blandt andet tale om, at Lasse Schöne skifter med Christian Eriksen, Jannik Vestergaard kommer ind i forsvaret, og Vibe træder ind i angrebet. Hareide vil have, at skyggespillerne kender deres roller,« lyder det.

Lasse Schöne vil efter alt at dømme blive skiftet ind i stedet for Christian Eriksen undervejs mod Skotland.
Lasse Schöne vil efter alt at dømme blive skiftet ind i stedet for Christian Eriksen undervejs mod Skotland. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Endeligt ser Søren Hanghøj Kristensen frem til at se forsvarsspilleren Andreas 'AC' Christensen i aktion på udebane foran et stort skotsk publikum på Hampden Park (plads til 52.000 tilskuere).

Kampen på Hampden Park i Glasgow mellem Skotland og Danmark begynder klokkken 21 tirsdag aften.