FC København er videre i Sydbank Pokalen efter en 1-0-sejr over FC Midtjylland i Parken tirsdag aften.

Det var den blot 17-årige indskifter Roony Bardghji, som sleb Halloween-kniven og gjorde det onde ved de midtjyske ulve i en kamp, der længe var noget undervældende målt på underholdningen og det polerede spil.

Herunder får du B.T.s dom over pokalbraget i Parken.

Så gjorde han det igen, fristes man til at sige. Han er kun 17 år, men ligesom i Prag og i Brøndby afgjorde han en kamp med ALT på spil for FCK, da han kom ind og først udfordrede stærkt, inden han knaldede bolden i kassen efter et godt løb.

Målet var hans ottende i denne sæson, og nu er han topscorer for FCK i alle turneringer - vi letter på hatten. Men han får nok mareridt over, at han ikke gjorde det til 2-0 i overtiden, da han var HELT fri igennem.

Satte han én fod rigtigt? Portugiseren var tilbage på venstrekanten, hvor han startede sin FCK-karriere på noget urytmisk vis. Og tirsdag var der altså igen mere fuldedans end svingende fandango over præstationen. Han smed det meste væk, virkede modløs i sine udfordringer og virkede konstant til at være et taktslag efter. Det var en gyselig kamp af Diogo, der blev pillet ud efter 45 minutter - ifølge Jacob Neestrup, fordi han døjede med fysikken. Det kunne ses.

FC KØBENHAVN 4-3-3
Kamil Grabara 2
Peter Ankersen 3
Denis Vavro 4
Kevin Diks 3
Christian Sørensen 3
Rasmus Falk 4
Oscar Højlund 3 (skiftet ud efter 68 minutter)
Lukas Lerager 4
Diogo Goncalves 1 (skiftet ud efter 45 minutter)
Andreas Cornelius 4 (skiftet ud efter 68 minutter)
Jordan Larsson 2 (skiftet ud efter 58 minutter)
---
Orri Oskarsson 3 (skiftet ind efter 45 minutter)
Roony Bardghji 5 (skiftet ind efter 58 minutter)
Elias Jelert 2 (skiftet ind efter 68 minutter)
Viktor Claesson 3 (skiftet ind efter 68 minutter)

FC MIDTJYLLAND 4-4-2
Martin Fraisl 2
Henrik Dalsgaard 2 (skiftet ud efter 79 minutter)
Sverrir Ingi Ingason 2
Mads Bech Sørensen 3
Paulinho 3 (skiftet ud efter 64 minutter)
Oliver Sørensen 2
Kristoffer Olsson 3 (skiftet ud efter 79 minutter)
Armin Gigovic 2
Aral Simsir 4 (skiftet ud efter 73 minutter)
Ola Brynhildsen 2 (skiftet ud efter 73 minutter)
Cho Gue-sung 2
--- 
Nikolas Dyhr 3 (ind efter 64 minutter)
Franculino UB (skiftet ind efter 73 minutter)
Dario Osorio UB (skiftet ind efter 73 minutter)
Andre Rømer UB (skiftet ind efter 79 minutter)
Adam Gabriel UB (skiftet ind efter 79 minutter)

Vi er nødt til at tale om, hvor forfærdelig en dansk storkamp det her var. De første ti minutter var ellers som et godt anslag i en Halloween-blockbuster, men derfra blev det da godt nok noget af en langgaber uden nogen som helst action, og havde vi været i biografen, havde vi taget mobilen frem. En del af skylden går nok til, at alt var på brættet i dag, så ingen af de to hold virkede til at give helt los. Derfor fik vi hverken slik eller ballade, før unge Roony Bardghji kom ind og leverede varen med gode driblinger og kassen til 1-0. Inden da var det nok verdens værste Halloween-underholdning. Undervældende - og det af begge mandskaber.

Det lignede så oprigtig gensynsglæde, som når en ko lukkes på græs efter en lang vinter, da Andreas Cornelius for første gang i lang, lang tid startede inde i Parken. Efter få minutter viste den brølstærke angriber fysikken frem og skabte en chance på egen hånd, men knaldede den så langt over med den kolde højreskøjte. Det var en forsmag på en kamp, hvor Cornelius konstant var en sten i skoen på FCM-defensiven med sin fysik, gode teknik og overblik - han viste, at når han er i form, så er han en gamechanger for FCK. Nøj, hvor fylder han meget.

FC København er videre til kvartfinalerne i Sydbank Pokalen, hvorfor de danske mestre altså propper endnu to kampe ind i en i forvejen tæt kalender, hvor både Superliga og Champions League fylder i forvejen.

FC Midtjylland derimod kan nu kun koncentrere sig om at sætte resultater sammen i Superligaen - dét har de allerede gjort på det seneste, og det skal blive spændende at se, om forskellen på de to forhåndsfavoritter til mesterskabets program bliver afgørende fremover.