OB viste i første halvleg, at der er klasseforskel på et midterhold i Superligaen og topholdet i 1. division.

Det var ikke en fjern tanke før kampen, at 1. divisions suveræne tophold Helsingør på eget kunstgræs ville kunne spille lige op mod et svingende OB-mandskab i tirsdagens pokalopgør. Hjemmeholdet sad da også på de første ti minutter, men så sparkede Emmanuel Sabbi kuglen i nettet. Derfra så OB sig ikke tilbage.

Kasper Larsen udbyggede føringen med et flot hovedstød efter et frispark fra højre side, og efter godt tyve minutter bragte Max Fenger så gæsterne på 3-0, da han løb uden om Kevin Stuhr-Ellegaard i FCH-målet.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Ti måneders ventetid er endelig forbi for den unge OB-angriber. Scoringschancen blev ganske vist serveret på et sølvfad med Fenger i en kongestol, men han skulle trods alt runde rutinerede Kevin Stuhr-Ellegaard, før bolden røg i nettet. Fenger var med i flere andre farlige situationer og bidrog også defensivt. 90 minutter der luner godt for Fenger.

Karakter: 4

FC Helsingør-forsvaret kom på hårdt arbejde mod OB's offensive kvartet med Fenger, Sabbi, Frøkjær og Kadrii, og værst så det ud for hjemmeholdets Morten Knudsen. Efter tyve minutters spil ved stillingen 2-0 til OB fejler Knudsen med en høj ballon-tilbagelægning, som Max Fenger let kan løbe op, drible uden om FCH-målmand Kevin Stuhr-Ellegaard og sikkert sende bolden i nettet til 3-0. Knudsen blev rykket fra midterforsvaret til højreback i anden halvleg, hvor han havde svært ved at følge med Mads Frøkjær, når den unge tekniker satte tempo på.

Jakob Breum UB (Ind: 87.)

Aftenens allerstørste jubelbrøl fra de fremmødte tilskuere faldt faktisk sekunder efter dommer Jonas Hansens pausefløjt. Her havde OB's Emmanuel Sabbi netop erobret bolden på Helsingørs banehalvdel og var sat i løb mod modstandermålet. I stedet for at slippe bolden på pausefløjt vippede Sabbi med hælen i et såkaldt rainbow-flip elegant bolden over Helsingør-anfører Nikolaj Hansen, der kun måbende kunne se til. Efterfølgende gik en grinende Sabbi hen og klappede Nikolaj Hansen på skulderen, mens anføreren fortsatte ud til tv-folket.

Der var ikke meget gang i de 1119 tilskuerne på Helsingør Stadion i kulden tirsdag aften. Altså lige bortset fra en gruppe på 10-15 stykker af hjemmeholdets fans, der stod bag det ene mål og stolt sang om 'Kronborgs drenge', mens et banner med samme navn prydede jordvolden bag dem. »Bliver han ikke snart træt i armene;« lød det fra OB-folket på tribunen om Helsingør-fanen med trommen.

En vigtig sejr for OB, der har brug for den selvtillid det giver, inden søndagens vigtigere superligabrag mod Viborg, der kan være afgørende for, om OB skal kigge efter top seks eller nedrykningsstregen. Det var ikke givet, at der skulle være så stor niveauforskel, som der var mellem OB og Helsingør i første halvleg, og da slet ikke med Helsingør på eget kunstgræs. Både Fenger og Sabbi kom på måltavlen, og det må give selvtillid til OB-angriberne.