Inter stormer mod det italienske mesterskab efter en ny sejr over Sassuolo på 2-1.

Og det var med Christian Eriksen på banen i 58 minutter. Danskeren spillede en meget, meget tilbagetrukken rolle på det kyniske Inter-mandskab.

I 10 år har Christian Eriksen banket kasser ind, lavet lækre afleveringer og slået tonen an i en flot offensiv stil på højeste internationale niveau. Onsdag aften kunne du ikke se en døjt af den del af hans spil. Danskeren var blevet dikteret tilbage af Inter-træner Antonio Conte i en tilbagetrukket rolle på midtbanen, der var dybere end Marianergraven. Ja, Eriksen gjorde, hvad han kunne for holdet i fraværet af Marcelo Brozovic, og ja, Eriksen har fundet tilbage i Inter-varmen og kan efter alt at dømme snart kalde sig italiensk mester.

Kan man tillade sig at brokke sig over det?

Ja.

Vi vil se Eriksen, hvor han hører til. På den offensive del af midtbanen. Dér, hvor han kan gøre en forskel. Slip ham fri, for pokker, Conte. Alternativet er simpelthen for pinefuldt at overvære. Det skal ikke ske igen.

Karakter: 2

Man kan sjældent sætte en finger på danskerens attitude. Heller ikke i dette opgør. Han viste stor løbevillighed og dækkede fint af, når gæsterne blev farlige. Det er det meste positive, der er at sige om Eriksens kamp.

Eriksen blev skiftet ud allerede efter sølle 58 minutter, og selvom han ikke gjorde det store væsen af sig, lavede han heller ingen graverende fejl. En mystisk beslutning. Inter kunne godt have brugt hans ro på bolden. Der var andre, der kunne have taget turen til bænken i stedet. Det var da også ved at koste sejren.

Med sejren tog Inter endnu et skridt nærmere det italienske mesterskab. Det er Christian Eriksen velundt, hvis han igen kan tilføje et mesterskab til sit cv,, og det er trods alt positivt, at danskeren spiller fast i Inter efter en turbulent periode for ham i klubben.

Så må landstræner Kasper Hjulmand nyde godt af hans offensive kvaliteter på landsholdet.