Lyt til artiklen

Av, av, av.

Det var næsten ikke til at følge med, da Manchester City fuldstændig udspillede Christian Eriksens Manchester United i en kamp, der på mærkværdig vis endte 6-3, efter City slap gassen i anden halvleg.

Eriksen og holdkammeraterne underpræsterede på stribe, og der var langt til de seneste stærke præstationer fra De Røde Djævle.

Med sejren er ubesejrede City nu nummer to og et point efter Arsenal i toppen, mens Manchester United er nummer seks i Premier League.

Herunder kan du læse B.T.s dom over Christian Eriksens præstation mod Manchester City.
Lad os nævne det med det samme: Christian Eriksen var ikke alene om at falde fuldstændig igennem i dagens fornærmende ringe præstation af Manchester United.

Men forventningerne til Eriksen var inden kampen i vejret, efter han for nylig var altdominerende i de danske farver mod verdensmestrene – og inden da havde præsteret så godt, at han blev kåret som bedste United-mand i september.

De forventninger levede han slet, slet ikke op til, da han og holdkammeraterne var på Etihad Stadium søndag.

Normalt er hans afleveringsfod så præcis som en jægersoldat med en sniper, men søndag leverede han flere skæverter, der gav mindelser om en værnepligtig på første øvelsesdag – og det var pinefuldt at se på!

Eriksen virkede hæmmet af det voldsomme pres, som City kom med, og det betød mange tekniske fejl i løbet af en kamp, hvor han heller ikke så godt ud defensivt.

Hans makker på midtbanen Scott McTominay virkede også til at afspadsere, selv om han var mødt op, og det gav Eriksen lidt for mange dueller, hvor verdensstjernen Kevin De Bruyne kom ud på toppen – blandt andet ved Citys 4-0-mål.

Det var heller ikke prangende opdækning ved hjørnesparket, hvor Erling Haaland nettede til 2-0, og derfor dumper den danske stjerne altså.


Der var talt rigtig, rigtig meget om Christian Eriksens indflydelse på det her Manchester United-hold, men nu får snakken en anden lyd.

For efter at have været en stor faktor i United-holdets optur med de seneste fire sejre stod han over for noget af en styrkeprøve, da United mødte den altødelæggende tornado fra den lyseblå del af Manchester søndag.

Eriksen formåede slet ikke at bringe ro ind i United-spillet, og 6-3 samt en stjerne fra B.T. taler sit tydelige sprog: Tornadoen tog fynboen med sig og gav ham en svingom, som efterlod ham mere end rundtosset.

Så vi må tale om, hvordan det gik så galt. For både Eriksen og for holdkammeraterne.


Ja, Christian Eriksen havde nok ikke set den komme: At han skulle have sit tredje oplæg i United-trøjen, da han slog en noget halvforkølet pasning på tværs af banen til holdkammeraten Antony.

For den brasilianske United-kant blev modtager af den svævende bold, som strøg lige forbi næsen på det, der lignede en halvforvirret Jack Grealish, og så leverede han et pragtmål ud af det blå.

Et par driblinger ind i banen gav brasilianeren plads til at hamre bolden mod den fjerneste stolpe, hvor klatten strøg i kassen til 1-4 – og så var Eriksen pludselig noteret for en succes.

Det betyder dog næppe noget, når Eriksen lægger hovedet på puden og tænker på dagens ubehagelige arbejdsdag.


Ja, først og fremmest skal United hjem og slikke sårene – og måske i løbeskoene.

Efter den seneste ydmygelse fik United-spillerne en løbestraf af cheftræner Erik Ten Hag, og det kan være, at han hiver sådan en frem fra værktøjskassen igen, hvis han skal have United tilbage på sporet.

Chancen for succes i den kommende tid er dog ganske lovende, da Eriksen og holdkammeraterne spiller mod cypriotiske Omonia torsdag, inden Everton venter næste søndag.