FC Midtjylland er på tavlen i Champions League.

Med 1-1 på udebane mod Atalanta lykkedes det de danske mestre at vise deres berettigelse i den fineste turnering af dem alle.

Brian Priskes tropper var endda enormt tæt på at skabe den helt store sensation.

Trods et decimeret hold uden de fire profiler Pione Sisto, Erik Sviatchenko, Jens-Lys Cajuste og Evander fik ulvene chokeret det italienske storhold med en føring, der holdt længe, da Alexander Scholz efter kun 13 minutters spil hamrede en bold i kassen som et projektil.

Den scoring havde Atalanta meget svært ved at slå tilbage på, og det var først i slutningen af kampen, at Christian Romero hoppede højt og fik passeret Jesper Hansen i målet.

Ikke desto mindre havde FC Midtjylland stor ære af kampen og fik sit første point  gruppespillet i Champions League.

Her er B.T.s bedømmelse af det danske holds indsats.

FC Midtjylland 3-4-3

Landsholdsreserven fortsatte, hvor han slap i Amsterdam og lukkede igen af i første halvleg med hurtigtreagerende redninger. Denne gang havde han til forskel fra seneste kamp blot også holdkammeraterne med på banen fra anden halvlegs start, og da trætheden så meldte sig hos dem, diskede han op med tv-redningerne. Han var kun en enkelt mere fra at skabe det helt utrolige. Karakter: 8

Han har haft vildt svære vilkår som reserve for de to landsholdsspillere Alexander Scholz og Erik Sviatchenko, men når han så får chancen, er det overbevisende og med solidt håndværk. Blev træt og havde sit hyr med Ilicic en enkelt gang til sidst i kampen, men canadieren kunne takke Jesper Hansen for at redde ham. Karakter: 7

Er det den nye David Luiz, der viser boldteknik på niveau med verdens bedste spillere? Scholz har tydeligvis andre sammenfald end håret med den tidligere dyreste forsvarsspiller i verden, og det er lige præcis sådan et mål og en fantompræstation, der kan få ham til udlandet igen. Han kan svømme i arabiske oliepenge i PSG, hvis han spiller flere af denne slags kampe. Scholz er for vild. Karakter: 9

Han blev kastet i ovnen som en frysepizza og kom ud som den lækreste Margherita fra støvlelandet. Den tidligere OB'er fik chancen fra start som overraskelsen i startopsillingen og sad lige så tæt på angrebsprofilen Duvan Zapata som de gammeldags underbukser, italienske fodboldspillere har så stor forkærlighed til. Udligningen er en plet på en flot præstation. Karakter: 7

Havde tilbageerobret sin startplads i stedet for Dion Cools og gjorde præcis det, han var sat til med at være påpasselig i defensiven. Det var helt efter bogen for svenskeren, der godt kan se sig selv i øjnene efter en mandfolkeindsats. Karakter: 6

Driblingerne sad måske ikke helt så godt, men det gjorde tacklingerne og viljen - om det så koster en smertefuld tur til ham selv. Det var tydeligt, at han blev hæmmet af at få et slag 10 minutter inde i anden halvleg, og han mistede lidt af sin styrke, men stjernen bed smerterne i sig og blev på banen til glæde for holdet. Karakter: 8

Den islandske landsholdsspiller fik masser af spilletid i sidste sæsons guldkampagne, men er den, der har lidt mest under ankomsten af stjernen Pione Sisto. Når Evander så også var uaktuel, fik han chancen som tredjevalg, og han løb solen sort på en helt uvant plads og viste sin træner, at han er til at stole på. Stor kamp. Karakter: 8

Fine aktioner defensivt, men det behøver ikke være lækkert, når den sidste aflevering skal lægges. Han kunne sagtens have fået en assist til Kaba i første halvleg, hvis han blot havde spillet den simple aflevering. En af dem, der kan noget på kuglen og tør gøre en forskel, og det er en fornøjelse at se på. Karakter: 7

Forsøgte på uselvisk vis at spille Mabil fri til scoring i første halvleg, men ramte en modstander. Så havde det altså været bedre at skyde på kassen selv. Stærk arbejdsindsats og får kredit for, at han lagde et højt, højt pres på modstanderne. Men der var også meget, der ikke lykkedes med kuglen. Karakter: 6

Var som en klippe foran det italienske forsvar og lagde op til målet med en god tæmning. Det var et lille mirakel, at han ikke brækkede benet efter den hensynsløse tackling fra Berat Djimsiti, der saksede ham midt over. Men han var uovervindelig i dag med sin stærke krop og var tæt på at score sæsonens mål med hælen. Karakter: 8

Man kan intet tage fra hans arbejdsindsats, og der var langt færre boldtab end i nogle af de andre kampe. I første halvleg lykkedes han også med nogle driblinger og holdt fast i bolden, så holdet kunne få en pause, men farlig blev han aldrig. Karakter: 6

---

Indskiftere:

Skiftet ind efter 67 minutter i stedet for Awer Mabil. Sad ikke tæt nok på sin modstander, da Hans Hateboer slog bolden ind til udligningen, og på den måde gjorde Vibe ikke nogen god forskel. Tværtimod. Karakter: 4

Skiftet ind efter 82 minutter i stedet for Sory Kaba. Karakter: UB

Skiftet ind efter 82 minutter i stedet for Anders Dreyer. Karakter: UB

Så gjorde han det. Efter i lang tid at have sværget til 4-2-3-1-formationen, gik FCM-træneren endelig over til en lidt mere kompakt opstilling, der gav fem mand i forsvarslinjen, når italienerne angreb, og det virkede. Priskes taktiske beslutning gav point, og det klæder ham og dansk fodbold. Karakter: 8