FC København tog et dramatisk, fortjent og ikke mindst yderst overraskende point mod mægtige Manchester City, der må rejse hjem med 0-0.

En udsolgt Parken kom hele følelsesregistret igennem i første halvleg, der bød på reddet straffespark, VAR-drama og direkte rødt kort.

Københavnerne kæmpede heroisk mod de overlegne gæster, og med lidt held havde Isak Bergmann skrabet Victor Kristiansens perfekte indlæg over stregen.

Herunder kan du læse B.T.s dom over opgøret i Parken:

Den havde man sgu ikke lige set komme! Der var inden opgøret bred enighed om, at det skadesplagede FCK-hold gik en grum aften i møde. En aften som slagtekvæg i egen have – og spørgsmålet var vel blot, om City denne gang ville nøjes med kun at lave fem kasser. Men men men – man havde lige glemt at tage Parken ud af ligningen. For der er noget med nationalarenaen og de europæiske aftener. Og vi fik én til huskebogen denne tirsdag oktoberaften.

Havde man stået uden for Parken i første halvleg, ville man logisk konkludere, at FCK havde lavet en håndfuld mål. Flere gange brød den udsolgte arena ud i jubelbrøl, der gav udslag på Richter-skalaen – ved Citys annullerede mål, ved Grabaras straffesparksredning og ved Sergio Gomez' udvisning. Ingen mål – men forrygende underholdning og ustyrlig god stemning. Det var sgu sjovt at gå til fo'bold på Østerbro i aftes – især i de første magiske 45 minutter.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Ham Mohamed Daramy er et mysterium! For en måned siden scorede han bundkarakter på bundkarakter – og han lignede en stjerne, der var udbrændt i en alder af 20 år. Tung, teenage-ugidelig og helt slukket på selvtillidskontoen. Det var lige før, at det havde været bedst for alle, hvis han bare var blevet sendt tilbage til Ajax' reservehold, tænkte man af og til. Men det var vist meget godt, at de ikke tænkte sådan inde på kontorerne i FC København. For tak for cortado, hvor har Daramy dog taget skeen i den anden hånd!

Mod Manchester City kulminerede den himmelstormende formkurve med en toptunet præstation – i direkte duel med João Cancelo, der af mange betragtes som den p.t. bedste back på fodboldverdensscenen. Daramy kan udfordre, mens han er i høj fart – og det er der internationalt snit over. Og mon ikke Pep Guardiola lige noterede sig navnet. Og spørgsmålet er også, om Mohamed Daramys formkurve ikke snart gør ham svær at undvære i en dansk VM-trup?

FCKs Mohamed Daramy og Manchester City FCs Manuel Akanji under Champions League gruppe G-kampen mellem FC København og Manchester City FC i Parken i København tirsdag den 11. oktober 2022.
FCKs Mohamed Daramy og Manchester City FCs Manuel Akanji under Champions League gruppe G-kampen mellem FC København og Manchester City FC i Parken i København tirsdag den 11. oktober 2022. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Vi er næsten oppe og kysse FCK's sagnomspundne 1-1'er hjemme mod Messi & co. for 12 år siden. Næsten. For Pep hvilede Haaland, Foden og Silva – og City spillede i undertal i en time. MEN FC Københavns præstation vil stadig få hele fodbold-Europa til at spærre øjnene op. Og det ene fortjente point åbner i den grad for muligheden for europæisk fodbold efter nytår for FCK. Pludselig virker Dortmund i Parken som en overskuelig opgave.

Og endnu vigtigere – måske kan dette blive vendepunktet for københavnernes slatne pointhøst i Superligaen. Det må give de tilbageværende vinger at kunne præstere sådan mod verdens aktuelt bedste klubhold – der uden problemer har fejet al modstand af banen i denne sæson – uden stjerner som Cornelius, Zeca, Falk og Vavro.

Foto: ANDREW BOYERS
Vis mere