FCM er i pokalkvartfinalen efter stort straffedrama i Parken. OB venter i næste runde.

Det står klart efter et opgør, hvor pokaldramaet var større end kvaliteten i spillet.

Det tegnede ellers lovende efter otte minutter. Her var begge hold allerede på tavlen. Først midtjydernes Sory Kaba på et straffespark, der blev begået klodset af Karl-Johan Johnsson efter knap ét minut. Og så udlignede Jens Stage på et bizart mål, da han blev skudt i brystet af Frank Onyeka og kunne se bolden sejle i mål.

Derfra var der faktisk fint med chancer til begge hold. Den største brændte FC Midtjyllands Daniel Høegh, da han knaldede bolden på overliggeren få meter fra stregen.

Fight, tacklinger og pokalfodbold i sin reneste form udspillede sig herefter. 1-1 sluttede kampen efter ordinær spilletid. Forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence måtte der til. Her brændte FCKs Nicolaj Thomsen som eneste mand, og midtjyderne vandt 7-6.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:

Flot kamp af den varme forsvarsspiller, der styrede forsvaret og agerede flot offensivt. Når han en sjælden gang bliver snydt, redder han sig altid ud af rodet.

Karakter: 7

Polakken er gået helt i stå med sin målscoring og har endnu første mål til gode under Jess Thorup. Han har svært ved at finde sig til rette, og selvom han scorede på sit straffespark, er det bekymrende for Thorup, at topscoreren ikke har fundet melodien. Der er noget galt.

Der er kommet bund i FCK
Det var en rodet kamp. Hårdtspillet og uskøn. Men siden Jess Thorups mareridtsdebut i Herning, hvor FCK blev kørt ud med 4-0 af de danske mestre fra Midtjylland, må man sande, at der er noget i gære. En positiv udvikling. Forsvarskæden med Ankersen, 'Zanka', Boilesen og Oviedo står bedre imod end i de to første kampe under Thorup, hvor han prøvede at implementere sit tremandsforsvar. Det kan snildt komme i spil i fremtiden. Men lige nu virker det klogt at lade være.