Det ser svært ud, hvis Danmark til juni skal spille med i Final Four i Nations League.

Det, der ikke måtte ske, skete nemlig, da Kasper Hjulmands tropper i næstsidste gruppekamp tabte med 1-2 til Kroatien.

Som dermed overhaler Danmark på førstepladsen.

Kroatien kom foran ved Borna Sosa, inden Christian Eriksen fik udlignet for kun at se Lovro Majer score kort efter.

Resultatet betyder, at Danmark skal have flere point end Kroatien på søndag, når Frankrig gæster Parken, mens sejrherren fra torsdagens kamp skal møde Østrig.

Danmark 3-4-3

Han skulle have skabt frustrationer i Nice, fordi målmanden ifølge det franske medie RMC Sport kommer for sent og er mødt ind i sin nye klub med for høj fedtprocent. Schmeichel skulle godt nok være sprunget tidligt, hvis han skulle have nået Borna Sosas skud, men ellers var der ikke meget at sætte ved hans timing.

Han har brilleret i Premier League i denne sæson og ligner en starter til VM. Men Joachim Andersen havde en andel i Kroatiens første mål, da han ikke fik clearet bolden godt nok, og han var heller ikke for heldig ved deres andet mål. I et midterforsvar, der har spillet bedre landskampe, stod Andersen svagest i billedet.

311 dage siden den seneste landskamp var han tilbage for Danmark i sin landskamp nummer 120, men han spillede ikke, som om han har været væk så længe. Kun en enkelt gang kom han meget sent ned i en tackling på Luka Modric, men for Søren, det gør de fleste mennesker jo på denne klode over for den 37-årige magiker.

Barcelona-spilleren var lige så vaks, som man skal være på stranden i hans nye hjemby, hvor sælgere vil forsøge at flænse enhver danskers pengepung, til sidste mønt er væk. Andreas Christensen var dog kun ved at falde i fælden en enkelt gang, da Mateo Kovacic løb igennem ham og Joachim Andersen med sine varer.

Den eneste Superliga-spiller i truppen til dette opgør havde vundet den interne kamp om pladsen mod Rasmus Nissen, og Daniel Wass fik trukket et gult kort på Ivan Perisic og havde også et fint skud lige over mål, inden han blev afløst af energibundtet fra Premier League.

Så længe, der var luft i bænkevarmeren fra Sevilla, spillede han med et stort overskud og tilbød sig hele tiden til holdkammeraterne. Han har i hvert fald ikke mistet følingen med bolden, når han kan vende på en tallerken fyldt med cevapcici. Mere end en godkendt præstation.

Måske har vi afløseren for Luka Modric i Real Madrid lige her. Den spanske klub skulle efter sigende være vilde med ham, og det kan vi jo sagtens forstå. Nomineret til månedens spiller i Premier League, men det var desværre ikke i dag, at han fik spanierne til at lægge halve eller hele milliarder for ham. Selv om det bør være hans pris.

Mæhles træner i Atalanta påstod, at danskeren sad med telefonen hele dagen på deadline-dag for at komme væk fra den italienske klub. Den skal han gemme væk, hvis Martin Braithwaite skulle finde på at skrive en besked, da angriberen mildt sagt var utilfreds med, at landsholdraketen fyrede på mål i stedet for at spille angriberen fri foran kassen.

I dag kunne han være været minister og taget til Kroatien, uden at et øje ville have opdaget det. Der var boldtab og få aktioner, som rent faktisk lykkedes. Han burde være blevet taget ud tidligere end tilfældet.

Du kan mobbe ham lige så meget, du vil, og det vil ikke ændre en disse. Var meget vigtig i Danmarks opspil, hvor han hele tiden var nede i banen for at få bolden. De helt store chancer kom han ikke frem til, og ved den ene han gjorde, spillede Mæhle ham som bekendt ikke.

Kong Christian stemplede lige ind med et mål, der fik alle til at tabe kæben. Hvor er vi heldige at have ham. I sin første landskamp som Manchester United-spiller fik den røde djævle-spiller fordelt godt og skidt fra en fri position på banen, og han krydrede målet med en masse gode afleveringer og endnu et fint skud på Kroatiens mål. Det var bare ikke nok, at han kun fik stukket et enkelt spyd igennem Kroatien.

---

Skiftet ind efter 60 minutter i stedet for Martin Braithwaite. Kunne ikke gøre den store forskel og kom ind med få vellykkede aktioner.

Skiftet ind efter 60 minutter i stedet for Thomas Delaney. Selvfølgelig skulle kometen have debut ved den første mulighed. Viste sin uhyggelige fart, men det var kun i presspillet.

Skiftet ind efter 60 minutter i stedet for Daniel Wass. Kom ind for at smadre igennem hos nogle lidt trætte modstandere, det gjorde han bare ikke helt denne gang.

Skiftet ind efter 71 minutter i stedet for Simon Kjær. UB.

Skiftet ind efter 89 minutter i stedet for Andreas Skov Olsen. UB.

Landstræneren har problemer med skader i front, men det var stadig et noget nært stærkest mulige hold, han sendte på banen. Han reagerede egentlig hurtigt nok efter det første mål, men Kroatien viste sig stadig bedst, og der er ikke noget at sige til, at de er tæt på at gå videre fra gruppen.