Daniel Amartey er blevet udtaget til Leicesters trup for første gang, når holdet møder Arsenal.
Daniel Amartey er blevet udtaget til Leicesters trup for første gang, når holdet møder Arsenal. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Den tidligere FC København-spiller Daniel Amartey har officielt været Leicester City-spiller siden 22. januar, hvor klubben annoncerede, at man havde købt den unge ghaneser, men indtil videre har han ikke været udtaget til truppen.

Nu kan BT fortælle, at han sidder i holdbussen med Kasper Schmeichel og de andre spillere fra Premier Leagues tophold Leicester og er på vej til Emirates, hvor dagens helt store brag mod en anden mesterskabsbejler Arsenal skal stå. Men Daniel Amartey er ikke at finde i kamptruppen.

Samtidig kan BT oplyse om flere detaljer fra Superligaens største transfer denne vinter.

Daniel Amartey blev således synet af hele fire forskellige scouts fra Leicester City, og klubben var på plads til FC Københavns kampe mindst 10 gange, før man lagde 7 mio. euro, cirka 52 mio. kroner, for at købe ham fri. Desuden var det planen, at Daniel Amartey skulle være købt før midtbanevidunderet N'Golo Kanté, der har taget Premier League med storm, siden han denne sommer kom til fra fransk fodbold.

FCK bekræfter Leicester-bud på Daniel Amartey Superliga: FC Kbzbzxcbxcvbxcv

Det fortæller mellemmanden Darryl Powell, der repræsenterede Leicester City i handlen.

»Jeg kan bekræfte, at jeg stod for handlen på Leicester Citys vegne. Klubben var interesseret i at købe Daniel Amartey allerede i sommer - før man hentede N'Golo Kanté, men da han (Daniel Amartey, red.) ikke kunne få sin arbejdstilladelse i England, fordi han ikke havde spillet nok landskampe for Ghana, blev handlen først gennemført i januar,« siger Darryl Powell til BT.

»Men Leicester City har længe villet have Daniel, og vi forventede helt klart, at det var en handel, der ville falde på plads, da transfervinduet åbnede. Leicester var meget ivrige efter at få ham, og fire forskellige scouts har set ham mindst 10 gange på stadion, så kun 10 dage inde i transfervinduet var vi enige om en handel,« forklarer Darryl Powell.

Han er ikke overrasket over, at Daniel Amartey indtil Arsenal-kampen ikke har været en del af truppen i Leicester.

»Daniel har ikke været i kampform, for han kom til klubben efter en lang vinterferie i FC København, og Premier League er en meget krævende liga. Men alle i klubben er glade for ham og er overbeviste om, at han vil få succes«.

21-årige Daniel Amartey nåede at spille 44 Superliga-kampe for FC København, inden Premier Leagues absolutte tophold hev ham ind. Nu er han for første gang med omkring den trup, der skal møde Arsenal klokken 13.00 på Emirates. Denne gang må han dog nøjes med at se kampen fra tribunen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.