Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den danske traditionsklub Fremad Amager har været gennem et voldsomt turbulent år med konkurs-flirt og både dansk, amerikansk og russisk ejerskab.

Nu kan B.T. afsløre, at klubben under den tidligere ejer, russiske Anton Zingarevich, snød den danske statskasse for over 4,5 millioner kroner.

Gennem ni måneder fra oktober 2020 til november 2021 ragede Fremad Amager måned for måned en omfattende skattegæld til sig. Værst gik det for sig i april 2021, hvor statskassen på bare en måned glippede over 800.000 kroner.

De ubetalte skatteregninger på 4,5 millioner kroner resulterede i sidste ende i en konkursbegæring fra Gældsstyrelsen den 28. februar i år. Det viser sagsdokumenter samt aktindsigter hos Sø- og Handelsretten, som B.T. har fået adgang til.

Anton Zingarevich, der købte Fremad Amager gennem selskabet SCP Waterfront i maj 2018, er søn af den russiske oligark Boris Zingarevich. Og han er langtfra nogen hr. hvem-som-helst.

Forbes vurderer, at farmand Zingarevich er god for godt 8,5 milliarder kroner.

Det giver ham en plads som nummer 2.354 på listen over verdens rigeste personer – en rigdom, han har opnået i papir- og tømmerindustrien.

Den russiske rigmand har også tætte forbindelser til den russiske præsident Vladimir Putin og var blandt de særligt inviterede, da Putin i 2015 fejrede 63-års fødselsdag med en ishockeykamp med oligarker og tidligere NHL-stjerner.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Der burde derfor være rubler nok at tage af, og Zingarevich har da også smidt masser af millioner i Fremad Amager. Men da B.T. konfronterer den 40-årige russer med skatteregningen, nægter han, at ansvaret ligger hos ham.

Han peger i stedet på ledelsen i Fremad Amager, hvor administrerende direktør Allan Ravn har haft ansvaret for den daglige drift siden sommeren 2020.

»Hør, det er et spørgsmål til ledelsen i klubben. Det er ikke til mig. Jeg var ikke involveret i den daglige ledelse,« siger Zingarevich.

Men når Fremad Amager får en skatteregning i ni måneder under dit ejerskab, mener du så ikke, at det har noget med dig at gøre?

»Hør her. Jeg kommer til at sige, hvad jeg vil. Jeg vil ikke presses til at sige noget, som du gerne vil have mig til. Det er ikke i min interesse.«

»Jeg vil bare sige, at klubben fungerede, alle fik deres løn, og alt var fint.«

Alligevel optog I blandt andet en skattegæld på 4,5 millioner kroner under dit ejerskab. Så er alt vel ikke fint?

»Jeg har svaret på det her flere gange nu, og jeg ændrer ikke mit svar.«

Da Fremad Amager ikke har en bestyrelse, sad Allan Ravn alene med ansvaret for klubbens drift. Han er dybt uenig i, at ansvaret ligger hos ham og sparker i stedet bolden tilbage til Anton Zingarevich, som han mener ikke levede op til sit ansvar som ejer.

»Man er underlagt de arbejdsbetingelser, man har, og jeg er ikke løbet fra mit direktøransvar på noget tidspunkt,« siger Allan Ravn til B.T.

»Der er ikke et tidspunkt, hvor han (Anton Zingarevich, red.) ikke har været vidende om situationen. Jeg gjorde ham opmærksom på problematikkerne utallige gange – næsten hver dag – så når det her kommer fra ham, så lyder det som milliardærsønnen, der nu fraskriver sig ansvaret én gang til.«

Anton Zingarevich har jo tydeligvis lagt masser af penge i Fremad Amager gennem årene. Burde der ikke have været penge til, at du som daglig leder kunne betale skat?

»Anton Zingarevich leder sine klubbers økonomi fra måned til måned, og han betalte altid for sent og for lidt, så deri består de arbejdsbetingelser, jeg arbejdede under,« siger Allan Ravn, der for tiden er på orlov fra direktørtjansen i Fremad Amager.

Han peger på, at problemerne voksede for Fremad Amager, da Zingarevich i januar 2021 købte bulgarske Botev Plovdiv, hvortil han også hentede trænere og spillere fra Fremad Amager.

Og nu kan B.T. altså afsløre, at skatteregningen var ved at koste Fremad Amager en konkurs.

Den ubetalte skattegæld skiftede nemlig hænder, da Zingarevich solgte klubben til to amerikanske forretningsmænd i december 2021.

Men amerikanerne formåede ikke at leve op til deres økonomiske forpligtelser og betale regningerne til blandt andet Skat. Derfor landede konkursbegæringen fra Gældsstyrelsen i en periode, hvor Fremad Amager samtidig kæmpede desperat for at finde penge til at betale lønninger og holde klubben oven vande.

31. marts overtog energiselskabet Velkommen A/S Fremad Amager i skifteretten. Det gjorde det kontroversielle selskab blandt andet ved at garantere en betaling af skattegælden, der i marts i år var vokset til omkring 6,5 millioner kroner. Velkommen A/S skal nu betale skattegælden over seks måneder.

Da Anton Zingarevich i vinter trak sig ud af Fremad Amager, havde klubben en gæld til sin nu tidligere russiske ejer på over 40 millioner kroner. Både Zingarevich, Ravn og klubbens nye ejere bekræfter, at Zingarevich har eftergivet den gæld, mens Skat altså fortsat venter på, millionerne ruller ind.

Andre læser også