Kenneth Zohore kunne have været Danmarks dyreste spiller i dag. Det kan BT afsløre.

For få dage siden bekræftede Cardiffs manager, Neil Warnock, over for det walisiske medie Walesonline, at der har været interesse fra klubberne Hull og Brighton, og det har også forlydt, at Everton havde angriberen på blokken. Nu kan BT fortælle, at der ikke blot har været interesse, men et konkret bud på danskeren.

Og det var rekordstort. Ifølge BTs oplysninger lagde Premier League-klubben Brighton et bud, der kunne have gjort Zohore til den dyreste danske fodboldspiller nogensinde, da klubben i august viftede med 17 millioner pund, 140 millioner kroner, for den 23-årige Cardiff-profil. Men den walisiske klub afviste det.

»Det ville have været et rekordkøb for Brighton og et rekordsalg for Cardiff. Det ville også have været rekord for salg af en dansk spiller. Det var et virkelig, virkelig hæderligt beløb, der blev budt. Og der var også stærk interesse fra Everton,« siger Kenneth Zohores agent, Darryl Powell fra Paramount Sports Management, til BT.

Vis mere

Han giver her sit bud på, hvorfor der endnu står Pierre-Emile Højbjerg, der skiftede fra Bayern München til Southampton for 110 millioner kroner, øverst på listen over det dyreste danske salg nogensinde og ikke Kenneth Zohore.

»Det var ikke, fordi der ikke var bejlere til Kenneth. Der var flere faktorer, som gjorde, at handlen ikke blev til noget. Jeg tror, det skyldes, at Cardiff gør det rigtig godt og ligger i toppen af Championship, og så er Kenneth meget tro mod alt, hvad Cardiff-manager Neil Warnock vil have. Manageren ser en stor stjerne i Kenneth, og så tror jeg, at bestyrelsen og ejerne i Cardiff er rigtig glade for Kenneth. Men der er også en vigtig part i det her, og det er Kenneth, som selv er fornøjet over, hvor han er. Han har en utrolig moden tilgang til det og respekterer sin manager virkelig meget,« siger Darryl Powell.

Afvisningen skal altså ikke mindst skal ses i lyset af Cardiffs øjeblikkelige succes, hvor klubben syv runder inde i Championship-sæsonen ligger på andenpladsen og dermed til oprykning til Premier League.

»Klubben har gode ejere og en god manager, som værdsætter Kenneth rigtig meget, og samtidig har Cardiff fået en rigtig fin sæsonstart. Nok har Kenneth kun scoret ét mål indtil videre, men han har været indblandet i alt, hvad de har gjort. Han har været nøglepersonen i det hele, og han er meget respekteret for det og nyder det. Jeg kan sagtens forstå Cardiffs beslutning, for klubben spiller jo også om mange penge, hvis holdet kan fortsætte med at ligge i toppen af tabellen,« siger Darryl Powell, som ikke kan mærke det mindste på sin klient angående den foreløbige bristede Premier League-drøm.

»Jeg kan slet ikke mærke noget på Kenneth. Han klarer sig rigtig godt. Hans manager har haft et par samtaler med ham og er på rigtig god bølgelængde med ham. Cardiffs direktør har også talt med Kenneth og udtrykt stor glæde for ham. Cardiff tager sig godt af ham, og Kenneth har villet vise sin hengivenhed til klubben og egentlig se, hvor godt klubben kan klare sig i denne sæson. Så han er ikke det mindste skuffet. Han tror 100 procent på sig selv og er glad for de ting, der sker i Cardiff. Han kender sine kvaliteter og er  overhovedet ikke bekymret,« lyder det fra Darryl Powell.

Agenten har ingen aftaler om et nyt forsøg på at få Kenneth Zohore til Brighton til vinter, men vil dog ikke udelukke noget på forhånd.

»Lad os nu se, hvordan det kommer til at gå. Kenneth er meget ambitiøs, og han vil helt til tops. Det kommer han også, hvis han fortsætter sin udvikling. Og så er det vigtigt, at han som sagt nyder at spille for Cardiff. Men jeg har ikke haft samtaler om noget til januar. Jeg ved ikke, om Cardiff og Brighton har aftalt noget i den dur, men vi er alle voksne mennesker og kender gamet, så lad os nu se, hvad der sker til januar, og hvordan alting er. Jeg tror, at det nok skal gå godt. Det gør det i forvejen.«

Kenneth Zohore blev i sidste sæson kåret til årets unge spiller i Cardiff og scorede 12 mål i Championship. 11 blev sat ind i foråret.